Kia a debutat cu două modele mult așteptate la IAA Mobility – VIDEO

Autor: Marius Vișan 08 sept. 2021 Știri auto

Kia a debutat nu cu unul, ci cu două automobile electrice la IAA Mobility din Munchen. Este vorba de premiera europeană pentru noul model Sportage plug-in hybrid și modelul EV6.

Dezvoltat pe o nouă arhitectură care cuprinde tehnologii de ultimă oră în electrificare, Sportage PHEV combină puterea și performanța cu capacitatea de a fi condus fără emisii doar în modul electric. Modelul dispune de motorul Kia T-GDi de 1.6 litri, un motor electric de tip „permanent magnet traction” de 66.9 kW și un acumulator litiu-ion polimer de 13.8 kWh.

VIDEO

Combinația de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu ardere internă. De asemenea, beneficiază de cel mai recent modul Kia Hybrid Starter Generator (HSG) de înaltă eficiență și performanță și de unitatea Hybrid Power Control Unit (HPCU).

Modulul HSG ajută la obținerea unei eficiențe ridicate și a optimizării NVH (nivelul de zgomot și vibrații), parțial datorită dispunerii magnetului permanent high-tech într-o aplicare cu înclinare în două etape. Unitatea HPCU realizează o performanță îmbunătățită, o eficiență sporită și o reducere a zgomotului per ansamblu, deși unitatea este mai mică, ca dimensiune, în comparație cu sistemul anterior.

Crossover-ul avangardist EV6

EV6 este alimentat exclusiv de energie electrică și oferă o gamă largă de configurații pentru sistemul de propulsie cu autonomie extinsă și emisii zero. Este primul automobil electric Kia disponibil cu tracțiune pentru puntea spate (2WD) sau cu tracțiune integrală (AWD).

Modelul EV6 cu tracțiune spate (2WD) de 77.4kWh poate parcurge până la 528 kilometri (328 mile) cu o singură încărcare a bateriei în ciclul combinat WLTP. Cu un cuplu maxim de 605 Nm disponibil pe versiunea cu tracțiune integrală (AWD), modelul EV6 poate accelera de la 0 la 100 km / h în doar 5.2 secunde.

Toate versiunile modelului EV6 au atât capacități de încărcare de 800V, cât și de 400V, fără a fi nevoie de componente sau adaptoare suplimentare.

Mașina este capabilă de o încărcare de mare viteză de la 10 la 80% în doar 18 minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide