Kia a construit două versiuni ale SUV-ului Sorento pentru aventuri extreme

Autor: Elena Luchian 30 nov. 2020 Știri auto

Kia Sorento este SUV-ul sobru dedicat familiilor. Dar sud-coreenii sunt de părere că e loc de mai mult. Asiaticii au creat, cu ajutorul diviziei americane, două concepte pentru aventuri extreme. Nu este însă exclus ca acest tip de personalizare să poată fi comandat în curând pentru model.

GALERIE FOTO

Kia Sorento a primit versiuni cu personalitate îndrăzneață. Este vorba despre conceptele Yosemite Edition și Zion Edition. Ambele par pregătite pentru experiențe extreme pentru care alte SUV-uri nu au abilitățile necesare.

Sosirea modelelor Seltos și Telluride în 2020 pare să fi fost abia începutul pentru sud-coreenii care mizează pe gama de SUV-uri pentru a îmbunătăți cifrele de vânzări.

Kia Sorento Yosemite și Zion Edition au o gardă la sol mai mare

Constructorul asiatic trece la nivelul următor. Kia Motors America a prezentat, în cadrul unei întâlniri virtuale a importatorilor, două concepte îndrăznețe care au la bază SUV-ul Sorento. Acestea au jante de 20 de inci și o gardă la sol mărită, care ajunge acum la nu mai puțin 22 de centimetri. Astfel, modelele personalizate vin cu unghiuri de atac și degajare superioare. Americanii propun și un sistem de tracțiune integrală AWD mai avansat cu un mod dedicat rulării pe zăpadă.

Ambele au primit nume inspirate de două parcuri naționale, aflate pe teritoriul Statelor Unite. Sorento Yosemite Edition este vopsită în vopseaua mată Pine Green și prezintă accente mate de culoare neagră.

Sorento Zion Edition vine cu elemente decorative în negru mat. Dar în acest caz, mașina prezintă vopseaua aurie Desert Sand și este capabilă de distracție pe dunele de nisip.

Ambele ediții special au aripi proeminente, bare redesenate și praguri restilizate. Yosemite Edition a primit bare pe acoperiș, iar Zion are deja acolo un portbagaj de mari dimensiuni. Divizia americană a constructorului sud-coreean le va trimite pe cele două într-un turneu național. Acestea vor fi expuse în reprezentanțe. Constructorul asiatic speră să-i facă pe clienți să-și dorească mai mult de la SUV-ul lor.

Kia Sorento în versiune europeană, magnet pentru premii

Prezentată oficial în februarie 2020, Kia Sorento este un magnet pentru premii. Modelul a primit recent premiul „Volanul de Aur” la categoria „SUV de clasă mare”.

În vara acestui an, și-a adjudecat și titlul de „Mașina 4×4 a anului 2020„.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide