Kia EV6 a obținut certificarea ”product carbon footprint”

Autor: Marius Vișan 12 aug. 2021 Știri auto

Kia EV6 a obținut certificarea „product carbon footprint” și eticheta „Carbon Measured” de la Carbon Trust (compania de consultanță în domeniul schimbărilor climatice globale și sustenabilități). Kia a devenit astfel primul producător coreean de automobile care a obținut acest certificat. Înființată în 2001, Carbon Trust lucrează cu întreprinderi, guverne și instituții din întreaga lume, ajutându-i să contribuie și să beneficieze de un viitor mai durabil prin reducerea emisiilor de carbon.

Amprenta de carbon a modelului EV6 a fost măsurată în raport cu standardele PAS2050 recunoscute la nivel internațional. Certificarea validează valorile CO2e (echivalent dioxid de carbon) pentru întregul ciclu de viață al modelului EV6. Kia a luat în calcul toate aspectele pentru a se asigura că modelul EV6 oferă mai mult decât mobilitate cu zero emisii.

Kia s-a concentrat pe reducerea amprentei de carbon pe tot parcursul ciclului de viață al automobilului

Totul începând cu achiziționarea de materii prime, apoi achiziția de piese, transportul pieselor, asamblarea automobilului, distribuția, utilizarea și reciclarea la sfârșitul ciclului de viață.

Carbon Trust oferă consultanță companiilor cu privire la oportunitățile lor într-o lume durabilă, cu emisii reduse de carbon și măsoară și certifică amprenta asupra mediului a organizațiilor, lanțurilor de aprovizionare și produselor.

Emisiile totale de gaze cu efect de seră pentru modelul EV6 au fost măsurate utilizând standardele PAS2050 ca parte a evaluării solide a produsului de către Carbon Trust.

Aceasta acoperă emisiile începând de la extracția materiilor prime și până la sfârșitul duratei de viață a produsului și se măsoară ca echivalent de dioxid de carbon (CO2e). Eticheta „Carbon Measured” oferită de Carbon Trust validează acuratețea acestor măsurători și oferă clienților informații revizuite în mod independent despre impactul carbonului pentru produsul achiziționat.

O Kia EV6 are covorașe și huse pentru scaune fabricate din echivalentul a 107 PET-uri

O serie de materiale ecologice au fost introduse pentru modelul EV6, inclusiv materiale plastice reciclate PET, covorașe și huse pentru scaune, ceea ce înseamnă că un model conține echivalentul a 107 sticle PET de 500 ml.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide