Bătaie pe Kia EV6. Câți clienți au rezervat deja mașina electrică?

Autor: Elena Luchian 02 apr. 2021 Știri auto

Doar câteva zile au trecut de când Kia a făcut publice specificațiile tehnice ale noii sale mașini electrice. E deja bătaie pe EV6. Câți clienți au rezervat-o deja?

GALERIE FOTO

În primele 24 de ore, Kia a înregistrat peste 21.000 de rezervări în contul noii sale EV6 numai în Coreea de Sud. Sunt cifre similar cu cele înregistrate de Ioniq 5, la scurt timp de la prezentarea oficială. Și acel model a fost rezervat de 23.760 de clienți din Coreea de Sud. Alte 236.000 de înregistrări au venit din Europa.

Sunt doar rezervări efectuate online, care nu îi obligă pe clienți să plaseze o comandă fermă. Dar numărul mare al acestora demonstrează interesul uriaș pentru noua electrică de la Kia. Pentru a rezerva o unitate, sunt suficiente completarea unui formular pe site-ul dedicate și achitarea sumei de rezervare: 100 de euro. Clienții europeni pot face această operațiune începând cu luna viitoare. Livrările vor demara în luna septembrie a acestui an.

Noua Kia EV6 va fi disponibilă în trei versiuni: standard, GT-line și GT. Cei care rezervă o mașină până la 30 aprilie și efectuează o comandă fermă până la 31 decembrie vor primi acces gratuit la rețeaua de încărcare Ionity pentru o perioadă de un an. Mai mult, aceștia vor primi un abonament tot pentru o perioadă de un an la serviciile KiaCharge, care le pune la dispoziție 210.000 de puncte de încărcare pe teritoriul Europei.

Despre Kia EV6

Constructorul asiatic a publicat, zilele trecute, specificațiile tehnice ale noii sale electrice. Versiunea de bază vine cu o baterie de 58 kWh și cu un singur motor electric, care dezvoltă 170 de cai putere.

La polul opus se află Kia EV6 GT cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare dintre cele două punți. Unitățile dezvoltă împreună 585 de cai putere și 740 Nm. Această versiune accelerează de la 0 la 100 m/h în doar 3,5 secunde, ceea ce o face mai rapidă decât Porsche Taycan 4S, care are nevoie pentru acest sprint de 4 secunde.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide