Kia cu gardă mare la sol la care visează toți pasionații de aventuri în aer liber

Autor: Elena Luchian 09 aug. 2021 Știri auto

Aceasta este Kia cu gardă mare la sol la care visează toți pasionații de aventuri în aer liber. Mașina există, pentru moment, doar sub forma unui concept. Ce are special?

GALERIE FOTO

Kia Soul EV Boardmasters Edition este numele vehiculului prezentat de constructorul asiatic. Este un nume inspirat de un festival de surfing, care se desfășoară în Regatul Unit în perioada 11-15 august.

Mașina are jante din oțel de 16 inci cu anvelope de off-road Maxxis Bighorn. Inginerii de la Kia au reconfigurat și suspensia, iar mașina are acum o gardă la sol uriașă, de 320 de milimetri în spate și de 310 milimetri în față. În mod obișnuit, o Kia Soul primește standard o gardă la sol de 153 de milimetri. e-Soul are tracțiune față, dar se descurcă, susțin creatorii ei, și pe terenuri mai complicate.

Așa cum era de așteptat, și înălțimea modelului a crescut până la 1.950 de milimetri. Sud-coreenii au operat o serie de schimbări și în ceea ce privește aspectul. Protecții negre din plastic cu formă nouă și-au făcut apariția pe aripi.

Kia cu gardă mare la sol și panou solar

Pe acoperiș au fost montate lumini LED Lazer ST4 Evolution, dar și un panou solar, care alimentează un mic frigider și alte instalații electrice, conectate la o baterie de 12V. Conceptul este vopsit în Neptune Blue metallic.

Cei de la Kia susțin că mașina a fost configurată în așa fel încât să fie un vehicul perfect pentru pasionații de surf. Pentru a face loc plăcilor de surf, asiaticii au eliminat bancheta. În partea din spate a apărut o punte din lemn rezistent la apă. O băncuță pliabilă, care se deschide în exterior, în spatele mașinii, face pauzele mai confortabile.

Cel care conduce un astfel de vehicul primește informațiile relevante cu privire la rulare pe un instrumentar de bord digital și poate controla funcțiile mașinii cu ajutorul unui ecran tactil de 10,25 inci. Kia Soul EV Boardmasters Edition a primit și sistemul de sunet Harman/Kardon cu 10 incinte.

Conceptul vine echipat cu o baterie litiu-ion de 64 kWh și cu cel mai puternic motor electric. Unitatea livrează 204 cai putere și un cuplu maxim de 395 Nm. Autonomia va fi afectată, cu siguranță, de noile anvelope și de noua suspensie.

Cel puțin pentru moment, Kia nu are de gând să transforme noul concept cu gardă mare la sol într-un model de serie.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide