Kia lansează la Geneva modelele E-Soul, Niro şi conceptul „Imagine by Kia” – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 05 mart. 2019 Știri auto

Kia Motors a prezentat la Geneva o gamă de modele alcătuită în întregime din vehicule electrice. Astfel, a fost expus conceptul „Imagine by Kia”, precum şi modelul 100% electric e-Soul – lansat în premieră pentru Europa, dar şi modelele updatate Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid.

Debutul mondial pentru conceptul 100% electric „Imagine by Kia”

Acesta este primul automobil Kia 100% electric cu patru uşi. Conceptul Imagine by Kia coagulează în mod coerent elementele unui automobil sportiv musculos, ale unui automobil de familie elegant şi atletic şi ale unui crossover versatil şi spaţios. Conceptul ‘Imagine by Kia’ reprezintă un limbaj de design mai progresiv pentru viitor, cu o reinterpretare inteligentă a motivelor de design Kia existente şi a unei caroserii caracterizată printr-un amestec de linii clare, încordate şi eficienţă aerodinamică. Echipa de design Kia din Europa a exploatat din plin arhitectura şasiului sistemului de propulsie 100% electric, pentru a maximiza spaţiul cabinei şi a crea un interior aerisit şi spaţios. Conceptul include 21 de display-uri individuale cu rezoluţie foarte ridicată. Modul lor de amplasare este sincronizat sub forma unei curbe de-a lungul părţii superioare a planşei de bord, oferind un aspect care este în acelaşi timp atât casual, cât şi coordonat.

Deşi nu este destinat imediat pentru producţie, conceptul „Imagine by Kia” indică elemente de design interior şi exterior care pot fi adaptate pentru producţia viitoarelor modele ale brandului.

e-Soul îşi face debutul european – cu o gamă de două sisteme de propulsie electrice

Aflat la a treia generaţie, noul Kia e-Soul vine cu o autonomie mare şi un sistem de propulsie cu zero emisii în clasa crossover-elor urbane. e-Soul va fi disponibil în Europa exclusiv în versiunea electrică, oferind cumpărătorilor posibilitatea de a alege între două sisteme de propulsie. Noile pachete de baterii de ultimă generaţie ale modelului e-Soul – fie că vorbim despre bateria de 64 kWh sau de cea de 39.2 kWh – sunt cu până la 30% mai eficiente din punct de vedere energetic decât cel mai bine vândut automobil electric disponibil acum în Europa.

Noul e-Soul are acelaşi aspect iconic, iar la interior este mai avansat tehnologic ca oricând, cu funcţionalităţi de ultimă generaţie şi de noul sistem Sound Mood Lighting. e-Soul poate fi personalizat cu noi scheme de culori, oferind o gamă largă de tehnologii ce includ încărcător wireless pentru smartphone, scaune încălzite şi ventilate, Head-Up Display şi un sistem de sunet premium Harman Kardon.

În centrul planşei de bord a noului e-Soul se află sistemul entertainment de 10.25 inch, cu tehnologie TFT LCD care oferă noul sistem telematic UVO CONNECT. Acesta oferă şoferilor informaţii în timp real din trafic, previziuni ale stării vremii, puncte de interes şi detalii despre potenţialele locuri de parcare. Sistemul poate fi accesat de asemenea, printr-o aplicaţie gândită pentru a fi compatibilă pentru smartphone-urile Apple şi Android. Aplicaţia dispune de o serie de funcţionalităţi pentru a oferi utilizatorilor informaţii diagnostic despre automobilul lor şi rutele pentru călătorii. Aplicaţia permite de asemenea utilizatorilor să activeze o serie de funcţii ”remote” pentru automobilul lor. În funcţie de ţară, utilizatorii pot avea posibilitatea de a activa sistemul de climatizare, pentru a încălzi sau răci temperatura înaintea unei călătorii. Aplicaţia permite utilizatorilor să verifice de la distanţă starea de încărcare a bateriei, să oprească sau să reia încărcarea printr-o singură atingere a ecranului – permiţându-le astfel să beneficieze de preţ mai scăzut al tarifelor la energia electrică dacă încarcă bateria acasă.

Noul e-Soul va fi comercializat pe pieţele din Europa la sfârşitul primului trimestru al anului 2019, dispunând standard de calitatea promisă Kia şi garanţia fără egal de 7 ani, 150.000 kilometri, care acoperă de asemenea, motorul electric şi pachetul de baterii.

Kia dezvăluie modelele modernizate Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid

Kia a făcut o serie de îmbunătăţiri modelelor Niro Hybrid şi Plug-in Hybrid, care îşi vor face debutul global la Geneva. Cel mai bine vândut crossover electric al Kia, care combină stilul unui crossover şi caracterul practic, cu emisii foarte scăzute datorită sistemului de propulsie hibrid, oferă un nou design exterior şi un interior cu noi opţiuni de personalizare a culorilor. Mai mult, modelele Hybrid şi Plug-in Hybrid dispun acum de noul sistem telematic avansat UVO CONNECT, ce aduce funcţionalităţi suplimentare.

De la începutul comercializării în 2016, au fost vândute peste 270.000 de unităţi ale modelului Niro la nivel global, cu peste 100.000 de unităţi vândute în Europa. Crossover-ul Niro a fost cel de-al cincilea cel mai bine vândut model Kia în Europa în 2018, vânzările înregistrând o creştere de 33%, până la 45.255 unităţi – incluzând 34.642 unităţi ale versiunilor hibrid şi plug-in hybrid. Gama Niro s-a extins la sfârşitul anului 2018 odată cu lansarea modelului 100% electric e-Niro.

Vânzările în Europa ale modelelor cu facelift Niro Hybrid şi Niro Plug-in Hybrid vor începe în trimestrul doi al anului 2019. Unic printre toate automobilele hibride din Europa, Niro este comercializat cu garanţia de 7 ani, 150.000 kilometri, oferită standard.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide