Kia Motors a anunţat vânzări record în Europa în prima jumătate a anului, ajungând la 268.305 unităţi

Autor: Marius Vișan 18 iul. 2019 Știri auto
Kia Motors a anunţat vânzări record în Europa în prima jumătate a anului, ajungând la 268.305 unităţi

Vânzările Kia în Europa au crescut cu 1.6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, înregistrându-se 268.305 unităţi în primele şase luni ale anului. Cota de piaţă a Kia a crescut, de asemenea, de la 3.0% la 3.2% în aceeaşi perioadă.

Cea de a treia generaţie Kia Ceed a fost comercializată în variantele hatchback în cinci uşi şi Sportswagon încă de la mijlocul anului 2018, iar gama modelului a crescut la începutul anului 2019.

Atât noul model ProCeed, cu caroserie shooting brake în cinci uşi, cât şi variantele performante GT ale modelelor Ceed şi ProCeed, au ajutat la creşterea cu 40.6% a vânzărilor totale ale familiei modelului Ceed faţă de anul trecut. ProCeed a fost un succes notabil, cu vânzări de 9.589 unităţi înregistrate până acum în acest an – în comparaţie cu doar 1.131 unităţi ale celei de a doua generaţii pro_cee’d, vândute în prima jumătate a anului 2018.

Este de aşteptat ca vânzările familiei modelului Ceed să crească şi mai mult în a doua jumătate a anului 2019, comercializarea noului crossover urban XCeed urmând să înceapă în septembrie. Noile variante hibride ale gamei Ceed vor fi de asemenea disponibile  în Europa către sfârşitul acestui an.

Vânzările totale ale modelelor electrice Kia în prima jumătate a anului 2019 au crescut de la 27.671 unităţi la 38.173 unităţi (+38.0%), incluzând modelul Soul EV anterior şi noul e-Soul, dar şi modelul Optima Plug-in Hybrid (în variantele sedan şi Sportswagon) şi modelul Sportage cu system mild-hybrid 48v ”EcoDynamics+”.
 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide