Kia Optima rescrie regulile designului auto

Autor: ProMotor 13 nov. 2019 Știri auto

Intră în galeria foto

Viitoarea generație Kia Optima va avea un design transformat radical, după cum arată primele imagini ale corespondentului său coreean, Kia K5. Cele două modele sunt, în esență, identice. Kia Optima va ajunge în Europa în cursul anului viitor.

Pe piața coreeană, Kia folosește denumirea K5 pentru berlina sa de clasă medie, iar noul model va fi comercializat cu aceeași denumire și pe piața chineză. Pentru toate celelalte piețe, inclusiv în Europa, sedanul coreean se va numi Kia Optima.

Rivalul coreean al lui VW Passat a primit un design radical schimbat, cu o siluetă de coupé în patru portiere și un spate care amintește de emoționalul Stinger. Cu toate acestea, rămâne un model în trei volume, cu un portbagaj clar delimitat, chiar dacă liniile agresive ar părea să sugereze altceva.

Tradiționala grilă Kia „tiger nose” este păstrată, dar într-o formă îngustată, botezată „Tiger Nose Evolution”. Aceasta este încadrată de blocurile optice la fel de înguste. În partea din spate, blocurile optice se întind pe întreaga lățime a hayonului.

Viitoarea Kia Optima crește în dimensiuni față de modelul actual, având o lungime de 4,91 metri (+50 mm) și o lățime de 1,86 metri (+25 mm). Ampatamentul este de 2,85 metri, în timp ce înălțimea a scăzut cu 20 mm, la 1,45 metri.

Pe piața europeană, viitoarea Kia Optima va fi motorizată de o versiune a motorului turbo pe benzină de 1,6 litri, cu o putere de aproximativ 182 CP, la baza gamei fiind o motorizare similară, de 1,4 litri și 140 CP. Nu este exclus să vedem și un sistem hibrid de propulsie pe viitorul model, după cum o versiune N propulsată de un motor turbo de 2,0 litri ar putea fi introdusă ulterior.

Intră în galeria foto

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia



Comentarii
Inchide