Kia Picanto facelift: Schimbări importante la juniori

Autor: Promotor 03 iun. 2020 Știri auto

Kia Picanto a primit un facelift la jumătatea ciclului de viață, care aduce modificări cosmetice, noi tehnologii, dar și o nouă echipare X-Line cu caracteristici de crossover.

Intră în Galeria FOTO

La exterior, noua Kia Picanto  facelift beneficiază de blocuri optice redesenate, cu lumini de zi cu LED integrate, precum și o versiune nouă a grilei „nas de tigru”. Schimbările sunt completate în spate de blocurile optice cu grafică nouă, dar cumpărătorii vor aprecia noua gamă coloristică, cu 10 culori disponibile și două modele pentru jantele din aliaj. Acestea vor fi disponibile în dimensiuni de 14 inchi și 16 inchi.

Pentru versiunile de echipare superioare GT Line și X-Line au fost operate modificări la nivelul spoilerelor, cu o priză de aer mai mare la GT Line și faruri de ceață LED noi, în timp ce X-Line vine cu scuturi de protecție noi.

În interior schimbările sunt aduse de noile tehnologii, ilustrate de ecranul panoului de instrumente de 4,2 inchi ți de cel al sistemului multimedia, care are o diagonală de 8 inchi. Acesta din urmă suportă Android Auto și Apple CarPlay și poate conecta două dispozitive mobile – unul prin vablu USB și al doile prin Bluetooth.

O gamă actualizată de materiale condimentează ambianța în interior. Patru teme de culori sunt disponibile – lime, orange, roșu și verde, acesta din urmă fiind combinat cu o tapițerie denim pentru un efect maxim.

Ce noutăți tehnice aduce Kia Picanto facelift?

Gama de motorizări are la bază unitatea cu trei cilindri de 1,0 litru, care dezvoltă în versiune aspirată 67 CP. O treaptă mai sus se află unitatea de 1,2 litri/84 CP, în timp ce la vârf se poate alege unitatea turbo de 1,0 litru care dezvoltă 100 CP. Toate trei motorizările reprezintă versiuni îmbunătățite ale unităților actuale.

Indiferent de motorizare, cumpărătorii vor avea la dispoziție o cutie manuală cu cinci trepte și, opțional, una automată. Aceasta are tot cinci trepte, înlocuind modelul depășit cu patru trepte al modelului actual.

Nu în ultimul rând, pe lista de noutăți a noului Picanto se află sisteme de asistare a conducerii, începând cu cele de evitare a coliziunii, asistentul de unghi mort, cel de bandă și terminând cu sistemul de conducere autonomă de nivel doi, care asigură controlul mașinii – direcție, accelerație și frânare – la rularea pe autostradă.

Înnoirea lui Picanto vine la câteva luni după ce Hyundai a prezentat noua generație a lui i10, cu tehnologii similare. Noul model Kia Picanto va fi disponibil la comandă din toamnă, livrările urmând să înceapă spre sfârșitul anului.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide