Unul dintre cele mai accesibile modele Kia are un preț bun prin Rabla 2021. Mașina de oraș prin excelență

Autor: Marius Vișan 14 iul. 2021 Știri auto

O mașină de oraș este mai avantajoasă pentru că poate fi achiziționată la un preț mai convenabil, consumă mai puțin și se adaptează în aglomerația urbană.

În ultima perioadă toată lumea vorbește numai despre SUV-uri, dar uită că, în majoritatea situațiilor, oamenii au nevoie doar de o mașină care să îi ducă din punctul A în punctul B. Așa numita categoria ”mașina de oraș” a fost subapreciată în ultimii ani.

Numită și clasa mini, aceasta face referire la mașinile de oraș de dimensiuni mici, de regulă sub 3,6 metri lungime și sub 1,6 metri lățime, cu motoare de mic litraj și de cele mai multe ori cu hayon.

O mașină de oraș are avantaje multiple

Unul dintre cele mai evidente beneficii este faptul că o mașină mai mică este ușor de parcat. Unele dispun de cele mai noi sisteme de parcare, ceea ce înseamnă că sunt mai ușor de manevrat în locurile de parcare.

Celălalt beneficiu major al mașinilor mici este că, chiar și în spații înguste, veți avea spațiu pentru a vă deschide ușa fără a lovi vehicule parcate alături. În plus, dacă vă parcați mașina într-un garaj, atunci veți avea suficient spațiu în jurul mașinii.

Mașinile mici sunt adesea mai accesibile din mai multe motive. În primul rând, pentru că producătorii folosesc mai puține materiale atunci când le fabrică. Ele consumă mai combustibil. Asta pentru că motoarele lor mai mici sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului, în special în oraș. Un alt avantaj ar fi emisiile mai mici.

Mașinile mici pot avea o valoare de revânzare mai bună decât unele mașini mai mari, deoarece se adresează mai multor tipuri de cumpărători. Sunt ideale și pentru șoferii tineri, care vor să-și cumpere prima mașină pe care să exerseze.

Un model care se încadrează descrierii de mai sus este Kia Picanto

Kia Picanto cu motor 1.0 MPI și cutie de viteze manuală cu cinci trepte costă 10.794 de euro (TVA inclus). Prețul este rezultat după aplicarea reducerii Rabla 2021. Aceeași mașină, dar cu transmisie automată, costă 11.673 (TVA inlcus). Fiecare autoturism Kia beneficiază de garanția de 7 ani în limita a 150.000 de km.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide