Kia se pregăteşte pentru condusul autonom, introducând tehnologia cu recunoaştere a emoţiilor

Autor: Marius Vișan 20 dec. 2018 Știri auto

Kia Motors va dezvălui în avanpremieră, o gamă de noi tehnologii pentru era condusului autonom, la expoziţia Consumer Electronic Show (CES) 2019, arce se va desfăşura luna viitoare la Las Vegas, USA. Expoziţia interactivă Kia intitulată „Spaţiul condusului emoţional” priveşte către un viitor în care  condusul autonom este deja standardul de normalitate, prioritatea fiind îmbunătăţirea experienţei mobilităţii umane. 

În centrul acestui concept se află sistemul R.E.A.D. – Real-time Emotion Adaptive Driving (Conducerea adaptativă în timp real bazată pe emoţie), o tehnologie dezvoltată pentru prima dată în lume, care se bazează pe o colaborare comună în domeniul cercetării cu grupul Media Lab’s Affective Computing al Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Sistemul R.E.A.D. poate optimiza şi personaliza spaţiul interior al cabinei unui automobil prin analizarea în timp real a stării emoţionale a şoferului cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere a semnalelor bio bazate pe inteligenţa artificială. Tehnologia monitorizează starea emoţională a şoferului şi adaptează mediul interior conform evaluării sale – potenţial modificând condiţiile legate de simţurile umane din cabină, creând astfel o experienţă de condus mai plăcută.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide