Kia se pregăteşte pentru condusul autonom, introducând tehnologia cu recunoaştere a emoţiilor

Autor: Marius Vişan acum 3 ani Știri

Kia Motors va dezvălui în avanpremieră, o gamă de noi tehnologii pentru era condusului autonom, la expoziţia Consumer Electronic Show (CES) 2019, arce se va desfăşura luna viitoare la Las Vegas, USA. Expoziţia interactivă Kia intitulată „Spaţiul condusului emoţional” priveşte către un viitor în care  condusul autonom este deja standardul de normalitate, prioritatea fiind îmbunătăţirea experienţei mobilităţii umane. 

În centrul acestui concept se află sistemul R.E.A.D. – Real-time Emotion Adaptive Driving (Conducerea adaptativă în timp real bazată pe emoţie), o tehnologie dezvoltată pentru prima dată în lume, care se bazează pe o colaborare comună în domeniul cercetării cu grupul Media Lab’s Affective Computing al Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Sistemul R.E.A.D. poate optimiza şi personaliza spaţiul interior al cabinei unui automobil prin analizarea în timp real a stării emoţionale a şoferului cu ajutorul tehnologiei de recunoaştere a semnalelor bio bazate pe inteligenţa artificială. Tehnologia monitorizează starea emoţională a şoferului şi adaptează mediul interior conform evaluării sale – potenţial modificând condiţiile legate de simţurile umane din cabină, creând astfel o experienţă de condus mai plăcută.

 Comentarii
Inchide