Kia şi Hyundai au anunţat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon

Autor: Marius Vişan acum 2 ani Știri

Kia şi Hyundai au anunţat introducerea tehnologiei de încărcare solară prin plafon pe anumite automobile Hyundai începând din 2019, urmând apoi să fie să fie implementată şi pe maşinile celor de la KIA. Panourile solare pentru generarea energiei electrice vor fi încorporate în plafonul sau în capotă, acestea furnizând energie electrică suplimentară modelelor cu motoare cu combustie internă, hibride şi electrice.

Prima generaţie a sistemului, care va fi aplicată modelelor hibride, este creată dintr-o structură de panouri solare din silicon care sunt integrate în plafonul automobilelor. Sistemul este capabil să încarce între 30 şi 60% din capacitatea bateriei în cursului unei zile, în funcţie de condiţiile atmosferice şi alţi factori de mediu. 

Cea de a doua generaţie, panourile solare semi-transparente pot fi integrate în plafonul panoramic al automobilului, permiţând pătrunderea luminii în interior în timp ce încarcă şi bateria acestuia. 

Cea de a treia generaţie a sistemului este în acest moment în perioada de testare. Aceasta a fost gândită pentru a fi aplicată în capota şi plafonul automobilelor cu baterii electrice pentru a maximiza capacitatea de producere a energiei.

 Comentarii
Inchide