Noul SUV Kia Sorento a primit cinci stele la testele de siguranță Euro NCAP

Autor: Marius Vișan 09 dec. 2020 Știri auto

Noul SUV Kia Sorento a primit cel mai bun rating de siguranță posibil din partea Euro NCAP. Întreaga gamă Sorento, inclusiv nou-venitul model Plug-in Hybrid, a obținut ratingul maxim de cinci stele de la cea mai importantă organizație independentă de testare a siguranței auto din Europa.

Sorento a obținut o evaluare de 82% pentru protecția pasagerilor adulți, 85% pentru protecția pasagerilor copii, 63% pentru protecția pietonilor și 87% la categoria „Safety Assist”.

Euro NCAP a lăudat modelul Sorento pentru habitaclul care a rămas stabil în cazul unei coliziuni, precum și pentru capacitatea sa de a oferi o bună protecție în toate zonele critice ale corpului în cadrul testului de impact lateral. Sorento a obținut, de asemenea, un scor ridicat pentru protecția ocupanților copii. Testele scaunului și tetierelor au demonstrat o bună protecție a pasagerilor împotriva rănirii în cazul unei coliziuni din spate. De asemenea, sistemul standard de asistare a evitării coliziunii frontale a ajutat automobilul să evite impacturile în timpul testării la categoria „Safety Assist”.

Noua generație Kia Sorento este disponibilă în Europa

Gradul de siguranță al mașinii a fost sporit de caroseria din oțel de înaltă rezistență, având o rigiditate la torsiune mai mare cu 12,5% decât a celui mai bine cotat model la categoria „siguranță” din segmentul lui Sorento. Fiecare mașină este echipată în dotarea standard cu șapte airbaguri, inclusiv cu noul airbag frontal central, o inovație care oferă o protecție suplimentară a capului pentru ocupanții scaunelor din față.

Toate modelele Sorento sunt echipate standard cu sistemele VSM (Vehicle Stability Management) și ESC (Electronic Stability Control) dezvoltate de Kia, pentru a ajuta șoferii să mențină controlul la frânare și virare.

Noua generație Kia Sorento este disponibilă în Europa, iar vânzările pentru Sorento Plug-in Hybrid vor începe în primul trimestru al anului 2021. Fiecare model Sorento beneficiază de garanția Kia unică de 7 ani, 150.000 km oferită standard.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: KIA


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide