Kia va oferi proprietarilor de vehicule electrice servicii de încărcare mobilă. Care sunt primele orașe unde este disponibil serviciul

Autor: Cristian Gubandru 17 mart. 2022 Știri auto

Kia lansează un program pilot pentru proprietarii de vehicule electrice Kia în anumite orașe din California, care vor beneficia de noul serviciu de încărcare mobilă.

Kia s-a asociat cu firma Currently pentru a le oferi clienților servicii de încărcare în locația unde au parcat mașina electrică. Noul serviciu ar putea stimula șoferii să adopte mai repede mașinile electrice reducând în același timp potențialul de „range anxiety” – teama de a rămâne fără curent electric înainte de a ajunge la destinație. În funcție de cerințe, Kia ar putea extinde programul în mai multe orașe din întreaga țară.

Până pe 30 aprilie, proprietarii Kia de mașini electrice din San Jose, San Francisco sau Los Angeles pot apela la Currently pentru a-și încărca vehiculul oriunde s-ar afla în oraș. Însă, vor exista unele limite. Fiecare proprietar de vehicul electric poate suna de cel mult 3 ori pe săptămână.

Cum se va face încărcarea mobila a vehiculelor electrice Kia

Utilizatorii vor trebui să apeleze serviciul prin aplicația Currently după crearea unui cont. Proprietarii pot specifica ora și locația pentru fiecare încărcare.

„Relația cu clienții noștri nu se termină după livrare. De fapt, acesta este doar începutul. Parteneriatul cu Currently amplifică angajamentul nostru față de adoptarea vehiculelor electrificate. Credem că ușurarea încărcării facilitează și deținerea”, a declarat Greg Silvestri, vicepreședintele operațiuni de service al Kia.

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Tot în aceste orașe, ca parte a strategiei „Plan S”, Kia va oferi încărcare gratuită clienților de vehicule electrice prin rețeaua Electrify America. Alături de încărcarea mobilă, acești doi factori ar trebui să ușureze considerabil viața cu un vehicul electric în aceste trei orașe în următoarele două luni.

Deși tranziția la vehiculele electrice va crește în timp, există încă obstacole majore de depășit. Pentru mulți locuitori în apartamente, a avea o stație de încărcare personală nu este o opțiune. Același lucru se poate spune și despre cei care închiriază case sau duplexuri, astfel încât încărcarea mobilă la cerere ar putea ușura această îngrijorare.

Producătorul coreean de automobile Kia și-a anunțat strategia actualizată pentru următorii cinci ani privind lansarea de modele electrice. Astfel, asiaticii au confirmat că vor să introducă în gamă nu mai puțin de 14 automobile cu emisii zero până în 2027. Asta înseamnă că vor lansa cel puțin două noi modele pe an.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide