Koenigsegg a venit la Geneva cu o nouă dovadă de nebunie: Regera

Autor: Andrei Ştirbu 03 mart. 2015 Știri auto

Când a apărut One:1, cei de la Koenigsegg au spus despre el că este primul megacar din istorie. Ei bine, acum One:1 e deja vechi, fiindcă suedezii au venit la Geneva cu un nou megacar: Regera.

Pentru început, trebuie să recunosc că designul părţii frontale nu e chiar pe gustul meu (prefer modelele Agera, în schimb), însă o scurtă privire aruncată pe fişa tehnică e în stare să te scuture puţin şi să te pună să te întrebi: „oare e pe bune chestia asta?”.

Vezi tu, Koenigsegg One:1 are 1.360 CP, ceea ce e mai mult decât suficient pentru majoritatea şoferilor de pe planeta asta. Dar Regera se adresează, se pare, acelor persoane cu puteri supranaturale la volan, fiindcă puterea totală este de „peste 1.500 CP”, iar cuplul depăşeşte 2.000 Nm. Frumos, nu?

Pe lângă cifrele ameţitoare, trebuie menţionat că Regera este primul model plug-in hybrid de la Koenigsegg – cu un V8 de 5,0 litri, trei motoare electrice şi o baterie care poate fi încărcată de la priza de acasă. Desigur, n-ai să-l auzi pe Christian von Koenigsegg folosind cuvintele „plug-in hybrid”, pentru că „nu fac cinste maşinii”. 

Oricât de mari ar fi cifrele pe care le prezintă Regera, nu ne impresionează mai mult decât faptul că megacarul suedez nu are cutie de viteze. Cel puţin nu una convenţională. Regera se foloseşte de o transmisie numită Direct Drive, care cuplează motoarele la roţi prin ceea ce noi numim în momentul ăsta magie neagră.

A, da, şi poţi să dai jos acoperişul şi să accelerezi de la zero până la 400 km/h (!) în mai puţin de 20 de secunde.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide