Koenigsegg Gemera primește un motor nou V8 de 2.300 CP

Autor: Adrian Somai 10 iul. 2023 Știri auto

Cunoscuți pentru supercarurile lor de înaltă performanță, suedezii de la Koenigsegg anunță o veste importantă pentru pasionații auto. Potrivit Motor1, noul Koenigsegg Gemera urmează să primească un nou motor V8, capabil să dezvolte nu mai puțin de 2.300 de cai putere.

Koenigsegg a dezvăluit Gemera în urmă cu trei ani, de atunci fiind prezentat drept cel mai puternic model produs vreodată de constructorul suedez. La acea vreme, Gemera ne-a fost prezentat ca fiind echipat cu o unitate de 2.0 litri, cu trei cilindri, cuplată la trei motoare electrice. Împreună, sistemul de motorizare dezvolta 1.700 de cai putere și un cuplu maxim de 3.500 Nm. La acea vree știam că noul Gemera urma să intre în producția de masă în anul 2024.

Până în 2024 însă, aflăm că Gemera va putea fi echipat și cu un motor mai puternic. Este vorba despre o unitate V8 bi-turbo, cu capacitate de 5.0 litri, capabilă să livreze 2.332 de cai putere și un cuplu maxim de 2.750 Nm. Motorul va fi cuplat la o cutie de viteze robotizată cu nouă trepte. Sunt niște performanțe care vor fi atinse însă numai în cazul în care motorul va fi alimentat cu biocombustibilul E85, potrivit specialiștilor din cadrul echipei suedeze.

400.000 de euro în plus pentru noul motor al modelului Gemera

Odată cu noua motorizare, Koenigsegg Gemera va mai primi și un pachet opțional Ghost Package. În pachet sunt incluse mai multe elemente aerodinamice noi, printre care un spoiler frontal de dimensiuni mai generoase, un eleron nou și o conductă aerodinamică în forma literei S. La exterior, în locul camerelor video, modelul va primi și niște oglinzi clasice.

Un asemenea motor implică, bineînțeles, și un cost suplimentar deloc mic. Ba chiar din contră, cei ce vor dori această versiune de motorizare fiind nevoiți să plătească aproape 400.000 de euro în plus. Producția noului Koenigsegg Gemera va începe în cursul anului următor, primele unități urmând să fie livrate cel mai probabil un an mai târziu, în cursul anului 2025.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide