La ce folosește, de fapt, cârligul de remorcare montat pe mașinile din România? Situație fotografiată în trafic

Autor: ProMotor 24 nov. 2020 Știri auto

Probabil ați remarcat tendința șoferilor din România de a-și monta pe mașină cârlig pentru remorcă. Totuși, în trafic, remarcăm faptul să sunt destul de puține mașini care tractează remorci, iar asta ne face să ne întrebăm care este utilitatea acestui cârlig. O altă variantă de răspuns ar putea fi că este folosit pentru atașarea suportului pentru biciclete, dar nici prea multe mașini care transportă biciclete nu vedem.

Ei bine, mai există încă un posibil răspuns, iar el ne-a fost livrat de un internaut care a postat pe Facebook o imagine cu o situație fotografiată în trafic, pe o șosea din comuna Baciu, județul Cluj.

Cârligul de remorcare folosit ca sistem de protecție împotriva coliziunilor

În fotografie putem vedea că acest cârlig poate avea și un rol de protecție. În cazul în care te afli în trafic, iar o mașină te lovește în spate, cârligul poate proteja bara. Probabil că asta s-a întâmplat în situația de față, pentru că grila mașinii care nu a păstrat distanța a rămas agățată în cârlig.

„E o metodă bună de a descuraja parcarea foarte aproape. La fel cum evitam să parcăm lângă mașinile julite excesiv”, comentează cineva pe rețeaua de socializare.

După cum a scris cineva la comentarii, cârligul montat pe mașină poate fi o metodă bună pentru a-i transmite un mesaj celui care parchează prea aproape de spatele mașinii tale: „păstrează distanța când parchezi”.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Cristian Rinder / Trafictube / Facebook



Comentarii
Inchide