La ce să te aştepţi odată cu apariţia noului BMW Seria 7 [VIDEO NOI]

Autor: Andrei Ştirbu 02 iun. 2015 Știri auto

BMW Seria 7 va fi lansat pe 10 iunie 2015, iar nemţii au emis un comunicat de presă în care descriu noul BMW Seria 7, despre care noi credem că ştim cum arată. Însă, desigur, când vorbeşti de un vârf de gamă luxos, esteticul este printre ultimele lucruri de luat în considerare. De asemenea, acum avem şi alte două clipuri video care ne arată câteva dintre dotările cu care va încerca noul Seria 7 să revoluţioneze segmentul premium, cu tente de lux.

Iată la ce să te aştepţi de la viitorul Seria 7 (raportat la ce a anunţat producătorul până acum). 

BMW EfficientLightweight, adică folosirea materialelor uşoare

După cum bine ştii, pe lângă designul futurist, ansamblul propulsor hibrid şi sunetul SF pe care îl scoate la pornire, BMW i8 se mai remarcă şi prin faptul că are în compoziţia sa mult CFRP (Carbon Fiber Reinforced Plastic), pe care BMW vrea să îl includă cât de mult se poate în viitoarele modele ale gamei.

Seria 7 este primul model non-i care primeşte tratament CFRP. Asta înseamnă că va fi cu 130 de kilograme mai uşor faţă de aceeaşi versiune a generaţiei anterioare. Tradus în limbaj universal, asta înseamnă dinamică sporită şi consum de combustibil scăzut.

Revenind la partea de dinamică, merită spus (chiar dacă se ştie) că Seria 7 va avea specifica distribuţie a maselor pe punţi de 50:50, şi un centru de greutate mai jos (mulţumită folosirii CFRP pentru montanţi).

Motoare mai mici (adică mai uşoare) şi mai eficiente

O maşină mai uşoară este o maşină mai uşoară de împins, aşa că BMW anunţă şi un nou motor cu şase cilindri în linie, pe care îl laudă ca fiind mai eficient decât tot ce ai văzut până acum. Bloc din aluminiu, supraalimentare TwinScroll, intercooler integrat în galeria de admisie, sistem de injecţie reconfigurat, distribuţie variabilă VALVETRONIC şi dublu-VANOS – cam astea sunt detaliile actuale, fără menţiuni despre putere.

Însă un motor cu şase cilindri în linie (proabil de 3,0 litri), pe o maşină care va cântări aproape cât un Seria 5, nu are cum să sune a submotorizare, nu?

Tren de rulare adaptiv, suspensie pneumatică, 4 roţi directoare şi stabilizatoare active

BMW Seria 7 va dispune, pentru prima dată în existenţa ei, de suspensie pneumatică şi pe puntea faţă ca echipare standard, alături de amortizoarele adaptive. Asta promite o călătorie ca pe covorul magic, cu unduiri uşoare şi stare de levitare.

Despre sistemul pneumatic ştim că-şi poate menţine garda la un anumit nivel presetat, indiferent de câţi graşi sunt în maşină. Mai mult, aceasta se poate ridica cu 20 de milimetri în cazul în care ai nevoie să păşeşti peste un obstacol, în timp ce, la viteze mai mari (sau prin activarea modului Sport) coboară cu 10 milimetri. 

Noul Seria 7 va dispune de sistemul Integral Active Steering pe oricare dintre versiuni (până acum, xDrive-ul nu putea avea IAS). Dynamic Drive, pe de altă parte, primeşte un upgrade, barele stabilizatoare active fiind acţionate acum electromagnetic, reducând tendinţa de ruliu în virajele rapide. 

Un nou mod de rulare, care învaţă de la şofer. Şi de la GPS

Pe lângă Sport, Comfort şi Eco Pro, viitorul BMW Seria 7 va dispune şi de modul Adaptive, care se ghidează după senzorii de monitorizare a parametrilor de rulare pentru a adapta maşina în funcţie de stilul de condus al şoferului. Cu alte cuvinte, dacă te simte nervos, maşina se va „încorda” şi ea, atât din punct de vedere al suspensiilor şi direcţiei, cât şi din acela al răspunsului pedalierului.

Iar sistemul de navitaţie BMW Professional citeşte informaţii topografice de la GPS pentru a seta transmisia Steptronic, în aşa fel încât maşina să fie cât mai eficientă pentru drumuri lungi. 

iDrive este tactil acum şi se controlează şi prin gesturi. Iar maşina se parchează singurică

Sistemul de infotainment care ne-a dat rotiţa multifuncţie a trecut acum la un alt nivel: ecran tactil şi control prin intermediul gesticulărilor. În timp ce prima parte nu credem că mai trebuie explicată, în privinţa celei de-a doua merită câteva lămuriri.

Consola centrală a viitorului BMW Seria 7 va dispune de un senzor 3D care va „citi” gesturile (predefinite, desigur) pe care le faci cu mâna dreaptă. De exemplu, ca să deviezi un apel, e suficient să mimezi că-i dai cuiva un dos de palmă. 

Alteori, sistemul reacţionează atunci când te faci că-i bagi degetele în ochi (sperăm că nu prin a stinge farurile). 

Pe lângă faptul că arată bine, cheia BMW Display Key te poate ajuta să parchezi maşina fără să te afli în ea. Această caracteristică se dovedeşte utilă atunci când găseşti un spaţiu de parcare prea îngust, de exemplu. 

Pentru a putea fi activată manevra de parcare, maşina trebuie să fie într-un unghi de (maxim) 10 grade faţă de locul de parcare, iar distanţa maximă pe care poate maşina să o parcurgă în timpul manevrei este de 1,5 BMW-uri Seria 7. Nu poţi chiar să o trimiţi să se parcheze singură, însă cu siguranţă va ajuta proprietarii să se bucure de priveliştea propriilor maşini parcându-se singure. 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide