Lada Niva continuă să fie produsă, chiar dacă au trecut aproape 50 de ani de la debut. SUV-ul va primi noi dotări, printre care și ABS

Autor: Ionuț Vîlciu 04 dec. 2023 Știri auto

Nu va mai trece mult și vom asista la aniversarea de 50 de ani a SUV-ului Lada Niva. Mașina continuă să fie produsă și în ziua de azi, iar rușii anunță că modelul va primi noi dotări, printre care și ABS.

În ciuda tuturor progreselor tehnologice și a măsurilor din ce în ce mai stricte în ceea ce privește poluarea, există mașini care refuză să dispară, mașini printre care se numără și Lada Niva. În ciuda faptului că există din 1977, off-roaderul spartan este încă fabricat. Mai mult, va primi o actualizare pentru 2024. AvtoVAZ readuce sistemul ABS, ce fusese scos de pe Niva în urma sancțiunilor împotriva Rusiei. Decizia lui Putin de a invada Ucraina a avut repercusiuni masive asupra lanțului de aprovizionare, forțând o pauză de producție de câteva luni.

Când asamblarea a fost reluată, la jumătatea anului 2022, Niva a eliminat airbag-urile, ABS-ul și alte caracteristici de siguranță esențiale pe care mașinile le au de zeci de ani. Sistemul de frânare cu ABS revine în 2024 atât pentru Niva Legend, cât și pentru Niva Travel.

Lada Niva rămâne în producție și primește câteva actualizări

Producătorul auto rus menționează și că Niva primește un motor actualizat care îndeplinește acum reglementările Euro 5. Standardul există din 2009, așa că este extrem de depășit, în condițiile în care normele Euro 7 sunt pe cale să intre în vigoare. Să nu uităm faptul că atunci când producția a fost reluată, mașina folosea un motor care îndeplinea standardul Euro 2, care a fost introdus în 1996.

Clienții ce vor alege varianta de top a lui Niva Travel, vor primi dotări precum pilot automat, un computer de bord și jante din aliaj finisate în două tonuri. Potrivit revistei ruse Auto Pro News, sistemul ESP revine pe Lada Niva la sfârșitul lunii decembrie. Producția ambelor modele actualizate deja a început.

Cea mai ieftină versiune a clasicei Niva Legend are un preț de pornire de 927.500 de ruble (9.386 de euro), în timp ce SUV-ul mai modern, Niva Travel, pornește de la 1.215.000 de ruble (12.295 de euro)

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AvtoVAZ


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide