Lada Niva ruginește într-un timp record. Un client a dovedit asta în instanță

Autor: Marius Vișan 27 sept. 2021 Știri auto

O șoferiță din Rusia a dat în judecată compania AvtoVAZ pentru aproape 800 de mii de ruble (aproximativ 9.400 de euro) pentru o Lada Niva care a ruginit în doar doi ani. Instanța a recunoscut că motivele defectelor sunt determinate de proceduri efectuate în etapa de producție

Femeia locuiești în orașul rusesc Saransk. Ea a reușit să câștige un în justiție împotriva producătorlui AvtoVAZ. Subiectul procesului a fost o Lada 4×4 (Niva Legend), care, la doar doi ani de la cumpărare, a început să prezinte urme de coroziune, iar vopseaua a început să se umfle.

În urma litigiului, instanța i-a dat dreptate proprietarei mașinii și a impus gigantului auto Togliatti să îi plătească daune în valoare de 775 de mii de ruble (9.117 euro), cu 254 de mii de ruble (2.988 euro) mai mult decât costul inițial al SUV-ului.

Experții au stabilit că Lada Niva ruginește într-un timp record

Femeia a cumpărat în 2018 o Lada 4×4 pentru 521 de mii de ruble (6.129 euro). După doar doi ani de funcționare, a descoperit pete de coroziune și câteva zona unde vopseaua se umflase. Femeia s-a adresat producătorului, care a revopsit pe garanție mașina.

Procedura nu a dus la remedierea problemei, pentru că defectele au reapărut curând. În septembrie anul trecut, proprietara mașinii cu probleme a trimis o cerere către AvtoVAZ prin care solicita o rambursare. După ce compania a refuzat, femeia a apelat la justiție, scrie Motor.ru.

Ca urmare a examinării tehnice specialiștii au stabilit că defectele au ca motiv erori din fabrică, erori apărute în stadiul de vopsire.

Astfel, printr-o decizie judecătorească, Niva ruginită a fost trimisă înapoi la AvtoVAZ, iar banii pentru aceasta au fost returnați clientului. În plus, inculpatul va trebui să plătească diferența dintre valoarea de la momentul cumpărării în 2018 și prețul actual. Pe lângă asta va trebui să achite și o amendă plus despăgubire pentru daune morale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lada.ru


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide