Lada Niva va avea un succesor pe platforma lui Duster

Autor: ProMotor 18 dec. 2019 Știri auto

Lada Niva va avea un succesor pe platforma lui Duster, după ce AvtoVAZ a reintrat în posesia denumirii popularului off-roader sovietic. Actualmente, AvtoVAZ vinde Lada Niva sub denumirea Lada 4×4, numele „Niva” fiind purtat de un model Chevrolet, produs, de asemenea, în Rusia.

AvtoVAZ şi-a restabilit drepturile depline pentru denumirea „Niva” prin achiziţia pachetului de acţiuni deţinut de concernul american General Motors în cadrul întreprinderii comune GM-AVTOVAZ. Afacerea a fost încheiată, iar astfel cei de la Lada au recăpătat dreptul pentru denumirea clasică a offroader-ului sovietic denumit acum 4×4.

În urma tranzacţiei, General Motors a renunţat definitiv la pachetul de acţiuni în compania comună GM-AVTOVAZ şi la denumirea „Niva” în favoarea AvtoVAZ. Astfel, în gama Lada vor fi în viitorul apropiat disponibile două offroadere, clasicul 4×4, dar şi modelul mai nou, dezvoltat în comun cu americanii de la General Motors, denumit până acum Chevrolet Niva. Acesta va mai fi produs câţiva ani, dar sub sigla Lada. Totodată, sub controlul companiei ruseşti au ajuns tehnologiile dezvoltate de americani pentru offroader-ul rusesc, dar şi conceptul celei de-a doua generaţii Chevrolet Niva, prezentat acum câțiva ani.

Oricât ar părea de spectaculos, rușii de la AvtoVAZ au un alt concept mai bun, dezvăluit la Moscova anul trecut, sub denumirea 4×4 Vision. Acesta ar putea intra în producția de serie pe platforma lui Duster, ca succesor al Ladei Niva clasice. Aceasta a fost deosebit de apreciată în spațiul spovietic și nu numai pentru calitățile sale în teren accidentat, dar și pentru prețul accesibil și mecanica simplă și robustă. Chevrolet Niva, modelul care ar fi trebuit să înlocuiască Niva și motivul pentru care AvtoVAZ s-a asociat cu GM, nu a reușit să atragă foarte mulți clienți, fiind mai puțin capabil și mult mai scump decât Lada Niva clasică.

Dacă va prinde viață, viitoarea Lada Niva cu gene de Duster va fi un model spectaculos, având în vedere că informațiile indică o preluare destul de exactă a detaliilor conceptului 4×4 Vision, atât la exterior cât și la interior.

La interior, viitoarea Lada Niva va avea un instrumentar de bord digital, iar consola centrală va fi dominată de ecranul sistemului multimedia. Totodată, stilul spartan va fi accentuat de comenzile imense ale sistemului de climatizare, care vor fi cel mai probabil preluate de la modelul Duster actual.

Noul model ar putea fi prezentat în premieră în cursul anului 2022.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide