Laffite Atrax: un HyperSuv cu 1.151 CP și 2.500 Nm

Autor: Bogdan Bârliga 05 mai 2023 Știri auto

O companie înființată recent de Pascal Cohen și Bruno Laffite introduce în industria auto termenul de HyperSuv. Laffite Automobili a apelat la electrificare și rezultatele par să fie spectaculoase din punct de vedere tehnic. Acest startup italian a prezentat câteva vehicule cu sisteme de propulsie electrice și cel mai interesant model este Laffite Atrax.

Modelul este descris drept un HyperSuv și specificațiile confirmă pe deplin această denumire: sistemul electric oferă o putere maximă de 1.151 CP și un cuplu imens de 2.500 Nm. Laffite va oferi o versiune Atrax dezvoltată special pentru off road și o variantă denumită Stradale cu un aspect mai potrivit pentru conducerea în mediul urban.

Laffite a apelat la compania GFG Style pentru designul mașinilor electrice pe care intenționează să le producă. Dar nu vom vedea prea multe modele Laffite Atrax pe străzi pentru că vor fi disponibile doar 26 de unități. Dacă totul merge bine primii clienți își vor primi autoturismele comandate începând cu luna martie 2024.

Laffite Atrax oferă performanțe extreme

HyperSuv-ul are o formă de crossover coupe și compania susține că este primul vehicul din acest segment echipat cu o monococă centrală realizată din fibră de carbon. Alături de șofer în acest SUV pot călători alți doi pasageri și accesul în mașină se face prin intermediul portierelor cu sistem de deschidere pe verticală. Scaunele sunt fixe și pot fi reglate doar pe înălțime, iar pedalele și coloana de direcție pot fi ajustate cu până la 180 mm. Tabloul de bord sport în formă de aripă are o parte superioară din piele închisă și o parte inferioară din piele galbenă, separate de o bandă cromată care integrează cele patru orificii de aerisire reglabile individual.

Laffite Atrax are o greutate de 2.200 kilograme și sistemul de propulsie electric are o putere totală de 1.151 CP și un cuplu de 2.500 Nm. HyperSuv-ul cu o lungime de 5.000 mm poate accelera de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și poate rula cu o viteză maximă de 240 km/h. Compania nu a furnizat date despre capacitatea bateriei, dar susține că Atrax poate ajunge până la o autonomie de aproximativ 440 kilometri cu o singură încărcare. Vor fi fabricate doar 26 de unități Laffite Atrax și prețul de bază este de 1.690.000 de dolari (aproximativ 1.531.258 de euro).

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: Laffite


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide