Lamborghini Huracan Sterrato, primul supercar destinat ieșirilor în off-road

Autor: Mihai Morcovescu 18 apr. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Lamborghini pregătește lansarea unuia dintre cele mai neobișnuite modele pe care le-a produs vreodată. Este vorba despre un supercar derivat din modelul Huracan, care va fi destinat ieșirilor în off-road.

Huracan Sterrato va avea motor V10 de 640 CP

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

În vara anului 2019 cei de la Lamborghini dezvăluiau un concept-car neobișnuit, cel puțin pentru filozofia mărcii italiene. Compania din Sant’Agata Bolognese prezenta prototipul Sterrato, despre care spunea că prefigurează un supercar dezvoltat pentru ieșiri în off-road.

Conceptul se evidențiază printr-o gardă la sol cu 47 mm mai mare comparativ cu Huracan. De asemenea, unghiul de degajare este și el mai mare cu 6,5 grade față de cel al modelului din care derivă. Vehiculul este echipat cu jante de 20 de inch dezvoltate special pentru condițiile de off-road. În același timp, Huracan Sterrato dispune de un sistem de tracțiune integrală, direcție integrală și suspensii revizuite.

Inginerii italieni au îmbunătăți cuplul motor și au recalibrat cutia de viteze. Sub capota conceptului a fost montat același propulsor V10 de 5,2 litri de pe modelul Huracan standard. Acesta livrează 640 CP și 600 Nm de cuplu.

Acum, la trei ani distanță, pe internet circulă o fotografie în care apare ceea ce ar putea fi o versiune pre-serie a viitorului Huracan Sterrato. Acestea ne înfățișează un exemplar care seamănă foarte mult cu conceptul de acum trei ani. Singurele modificări vizibile sunt lipsa eleronului posterior și a bandei luminoase de pe acoperiș.

Deocamdată, reprezentanții Lamborghini nu au dezvăluit nici o informație despre viitorul model de serie. Este de așteptat, însă, ca Sterrato să fie produs într-o serie limitată.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de CocheSpias (@cochespias)

Sursa: Autoblog

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide