Lamborghini lansează Aventador SVJ Roadster la Salonul Auto de la Geneva 2019 – GALERIE FOTO

Autor: ProMotor 05 mart. 2019 Știri auto

Aventador SVJ Roadster a fost prezentat în premieră la nivel mondial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, de către Automobili Lamborghini, alături de noul Huracán EVO Spyder, care, de asemenea, debutează internaţional. Preţurile în Europa încep de la 387.007 euro.

SVJ Roadster afişează iniţialele SV de la „Super Veloce” (super rapid) şi „Jota”, ceea ce marchează performanţa maşinii şi abilităţile pe pistă: coupé-ul a obţinut, pe Nürburgring-Nordschleife, un record de viteză al maşinilor de serie, iar roadsterul nu este nici el mai puţin futurist, fiind o maşină a şoferului. Performanţa  etalon provine de la cea mai puternică variantă de serie a motoarelor V12 produse până în prezent de Lamborghini, care generează 770 CP (566 kW) la maximum 8.500 rpm. SVJ Roadster oferă un cuplu de 720 Nm la 6.750 rpm, cu un raport de greutate-putere de 2.05 kg / hp. Accelerează de la 0 la 100 km / h în 2,9 secunde şi de la 0 la 200 km / h în 8,8 secunde. O viteză maximă de peste 350 km / h este completată de o distanţă de frânare de la 100 km / h până la 0 în 31 de metri.

Acoperişul noului roadster, construit din fibră de carbon RTM de înaltă presiune, este retractabil prin pârghiile de eliberare rapidă din cabină şi depozitat în siguranţă sub capota din faţă. Fiecare parte cântărind mai puţin de 6 kg, roadster-ul adaugă numai 50 kg la greutatea coupé-ului SVJ, de 1.525 kg.

Doar 800 de unităţi Aventador SVJ Roadster vor fi produse. Maşina prezentată la Geneva în noua culoare mată bronzo zenas are o personalizare specială, Ad Personam, cu elemente de contrast în bianco phanes (alb). Acestea subliniază muchiile barei de protecţie faţă şi spate şi îmbogăţesc în continuare capacul motorului reproiectat.

Aventador SVJ Roadster este echipat cu jante sport super-uşoare din aluminiu „Nireo” şi cu pneuri Pirelli P Zero Corsa special concepute sau cu pneuri opţionale Pirelli P Zero Trofeo R.

Experienţă exclusivă în aer liber

Aventador SVJ Roadster oferă o experienţă exclusivă şi distractivă la condus, în special decapotat, atât pe şosea, cât şi pe pistă. Cele trei moduri de condus, STRADA, SPORT şi CORSA sunt completate de opţiunea EGO, permiţând şoferului să-şi personalizeze complet preferinţele pentru setările automobilului şi au fost optimizate pentru a funcţiona complementar sistemului aerodinamic activ 2.0 ALA.

Pasagerii SVJ Roadster se bucură de o experienţă confortabilă şi atunci când acesta este decapotat, iar şoferul poate deschide electronic geamul din spate, care funcţionează ca o protecţie la vânt atunci când este închis şi care, atunci când este deschis, amplifică sunetul unic al motorului V12 cu aspiraţie naturală. Sistemul de navigaţie şi sistemul Infotainment, inclusiv opţiunea AppleCarPlay ca opţiune gratuită, permit pasagerilor să gestioneze comenzile  vocale şi fundalul sonor direct de pe dispozitivele lor Apple.

Specificaţiile modelului Aventador SVJ sunt, practic, nelimitate, prin programul de personalizare Ad Personam al Lamborghini, iar maşina expusă la Geneva prezintă doar una dintre cele aproape 350 de culori disponibile. La interior, fiecare piesă din piele şi Alcantara poate fi personalizată la cererea clientului. Programul este oferit prin intermediul tuturor distribuitorilor autorizaţi Lamborghini şi este, de asemenea, posibil pentru clienţi să acceseze o zonă exclusivă din cadrul fabricii Lamborghini, pentru a-şi crea un exemplar unic.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide