Cum arată un Lamborghini Sian, construit din piese Lego, în mărime naturală?

Autor: Promotor 11 iun. 2021 Știri auto

Lamborghini și Lego Technic au bătut din nou palma pentru un proiect impresionant. Au construit împreună un Sian în mărime naturală. Cum arată mașina și câte piese s-au folosit?

GALERIE FOTO

Lamborghini Sian construit de Lego Technic vine cu cifre impresionante. Dar nu acel tip de cifre de performanță pe care suntem obișnuiți să le trecem în contul supercarurilor producătorului italian. Specialiștii în construcții de acest tip au folosit nu mai puțin de 400.000 de piese. Au fost 154 de tipuri diferite de piese, inclusiv 20 modelate special pentru acest proiect.

Sian din piese Lego cântărește 2,2 tone. 15 persoane – designeri, ingineri și tehnicieni – au lucrat timp de 8.660 de ore pentru a face acest model să arate așa cum arată astăzi. 5.370 de ore au fost rezervate procesului de dezvoltare, iar pentru construcție – 3.290 de ore.

Lamborghini Sian din piese Lego, proporții identice cu ale supercarului real

Modelul realizat de Lego Technic are proporții identice cu supercarul. Măsoară 4.980 de milimetri în lungime, 2.101 milimetri în lățime și 1.133 de milimetri în înălțime.

Elemente hexagonale interconectate apar pe panourile caroseriei. Sian înseamnă “fulger” în dialectul Bolognese. Așa că cei de la Lego s-au asigurat că în părțile laterale, va fi funcțional un element luminos care imită forma unui fulger. Și farurile, și stopurile sunt funcționale.

Blocuri Lego formează și volanul, bordul și emblema constructorului italian. Tot din piese mici sunt construite și instrumentarul de bord, și scaunele. Vopseaua a fost aplicată manual, pentru a imita efectul de pensulă, de către specialiștii din atelierul Automobili Lamborghini.

Această replică la scară 1:1 are însă jante și anvelope Pirelli P Zero corsa reale, identice cu cele purtate de supercarul omologat pentru drumurile publice.

Acest Lamborghini Sian din piese Lego a fost construit în scop pur demonstrativ. Așa că cei care voiau să întrebe cât costă trebuie să știe că modelul nu este de vânzare!

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide