Lamborghini va dezvălui în această lună primul dintre cele trei modele planificate pentru 2022

Autor: Mihai Morcovescu 02 aug. 2022 Știri auto

Producătorul italian de automobile Lamborghini a anunțat că va lansa trei modele noi până la sfârșitul acestui an. Anunțul a fost făcut cu prilejul publicării cifrelor de vânzări înregistrate de compania din Sant’Agata Bolognese în primul semestru din 2022.

Primul dintre aceste modele va fi dezvăluit chiar în cursul acestei luni, însă deocamdată este ținut secret numele acestuia.

Lamborghini tocmai a obținut cele mai bune rezultate semestriale din întreaga istorie a mărcii. Italienii au raportat vânzări care au atins un volum-record de 5.090 de unități. Această valoare se traduce printr-o creștere cu 4,9% comparativ cu ​​primele șase luni din 2021.

Modelul care va fi lansat în august ar putea fi Urus facelift

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Cifra de afaceri înregistrată a fost de 1,33 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o creștere cu 30,6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Cel mai bine vândut model a fost SUV-ul Urus, care a reprezentat 61% din totalul livrărilor. Până acum, piața din SUA reprezintă principala piață pentru Lamborghini, cu 1.521 de mașini comercializate de la începutul anului.

Lucrurile bune nu se opresc aici pentru producătorul din Peninsulă. Italienii vor lansa până la sfârșitul lui 2022 nu mai puțin de trei modele. Este vorba despre două SUV-uri care vor avea la bază Urus-ul, în timp ce al treilea va fi, cel mai probabil, viitorul Huracan Sterrato.

Este foarte posibil ca acest supercar să fie ultimul model care va fi echipat cu motor V10, succesorul său urmând a fi oferit doar într-o versiune electrificată cu încărcare la priză.

Primul dintre aceste trei vehicule va fi dezvăluit chiar în cursul lunii august, potrivit reprezentanților mărcii. Deși italienii nu au confirmat, se pare că este vorba despre versiunea cu facelift a lui Urus. Noul model ar putea fi dezvăluit la jumătatea acestei luni, în cadrul Concursului de Eleganță „Pebble Beach”.

Anul viitor ar trebui să fie introdusă succesorul actualului Aventador. Acesta va primi un motor V12 complet nou, însă, evident, într-o variantă electrificată. Primul reprezentant al „taurului” complet electric va sosi în 2028 sub forma unui crossover.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lamborghini


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide