Lancia Delta Edizione Finale: un exemplar din cele 250 produse a fost scos la vânzare pe eBay

Autor: Bogdan Bârliga 30 apr. 2023 Știri auto

Pentru orice pasionat de lumea auto Lancia Delta Integrale nu mai are nevoie de nicio prezentare: acest model a dominat Campionatul Mondial de Raliuri și a fost produs inclusiv în versiuni de serie cu drept de circulație pe drumurile publice. Variantele utilizate pentru raliuri sunt foarte greu de cumpărat, iar cele cumpărate de la dealeri încep să dispară din cauza problemelor legate provocate de rugină.

În anul 1995 compania italiană a oferit o ediție limitată la 250 de exemplare denumită Lancia Delta Edizione Finale bazată pe un facelift pentru a doua versiune Evolution a modelului Delta HF Integrale. Toate unitățile au fost fabricate pentru piața din Japonia și au putut fi cumpărate doar în culoarea Rosso Amaranto.

Cele 250 de unități Lancia Delta Edizione Finale au fost echipate cu propulsorul de 2,0 litri în versiunea de 250 CP și asociat cu o transmisie manuală cu cinci trepte. Modelul scos la vânzare a fost fabricat în anul 1995 și odometrul indică un număr de 27.126 de kilometri parcurși.

Lancia Delta Edizione Finale la prețul unui Ferrari nou

Acest exemplar Lancia Delta Edizione Finale din ediția limitată la doar 250 de unități a fost scos la vânzare pentru suma de 221.486 de euro. Dealerul specializat în mașini clasice ce a oferit acest model pe eBay susține că facturile pentru restaurare au depășit suma de 50.000 de euro. Culoarea Rosso Amaranto este completată cu o linie întinsă pe toată lungimea caroseriei cu nuanțele galben și albastru. La interior modelul italian are scaune Recaro și detalii ornamente din fibră de carbon.

În România omul de afaceri Ion Țiriac deține un model un Lancia Delta. Acesta este fabricat în anul 1993 și este un model versiunea Evoluzione cu o structura mai robustă, aripi cu bosaje mai mari, roți de dimensiuni superioare, suspensii îmbunătățite și un motor mai puternic. Acest exemplar Lancia Delta este echipat cu o transmisie de tipul “dog-box”, denumită astfel datorită inelelor de cuplare și permite o schimbare ultra rapidă a treptelor fără utilizarea ambreiajului. Exemplarul deținut de Ion Țiriac a fost condus de pilotul grec Aris Vovos și a câștigat Raliul Acropolis în anul 1995. Modelul italian face parte din ultimul lot de 5 exemplare Lancia Delta construite de Abarth.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Fast Classics


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide