Lancia revine pe piața auto europeană și anunță trei modele noi

Autor: Adrian Somai 09 nov. 2022 Știri auto

Înființată cu mai bine de un secol în urmă, Lancia a făcut un mare pas în spate în urmă cu opt ani și s-a retras de pe piața auto europeană. Constructorul italian a rămas activ în tot acest timp doar pe piața din Italia, însă lucrurile urmează să se schimbe în viitorul apropiat.

În ultimii opt ani, Lancia a mai avut un singur model în gamă, și anume Ypsilon. Mai mult decât atât, Ypsilon a fost disponibil timp de aproape un deceniu doar pe piața auto din Italia. Italienii își anunță însă acum revenirea pe piața europeană, un eveniment special în care se va face anunțul oficial urmând să fie organizat la sfârșitul acestei luni. Totodată, Lancia anunță deja și trei viitoare modele care vor fi oferite către clienții europeni în perioada următoare.

Constructorul italian are planuri mari pentru viitor, anunțând deja trei modele care vor fi lansate cel mai tărziu până în anul 2028. Primul dintre aceste modele va veni chiar în anul 2024, fiind reprezentat de fapt de o noua generație a actualului Ypsilon, model vândut în ultimii ani pe piața auto din Italia.

Viitorul Lancia va fi unul electric

Revenind pe scena auto în plină tranziție către un viitor electric, Lancia își face deja planuri și în acest segment. Astfel, cel de-al doilea model pe care italienii plănuiesc să îl lanseze pe piața auto europeană va fi un crossover electric, primul din istoria mărcii. Cu acest model urmează să facem cunoștință în anul 2026.

În cele din urmă, anul 2028 ar trebui să ne aducă în prim plan cel de-al treilea model despre care reprezentanții Lancia ne vorbesc astăzi. Mai exact, va fi vorba despre o nouă generație a modelelor Delta. De aceasta dată, Delta se va transforma într-un model electric.

Mai multe fotografii și informații oficiale cu privire la aceste trei modele vom afla la sfârșitul acestei luni, atunci când constructorul italian va organiza un eveniment special în care își va anunța revenirea pe scena auto europeană.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lancia


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide