Land Rover lucrează la un sistem care te va ajuta să eviţi gropile din asfalt

Autor: Iulian Dnistran 10 iun. 2015 Știri auto
Land Rover lucrează la un sistem care te va ajuta să eviţi gropile din asfalt

De câte ori ai blestemat drumurile pe care mergi cu maşina din cauza gropilor? Pentru că noi am avut câteva cuvinte nu prea frumoase despre şoselele patriei, rostite măcar în gând. Ei bine, se pare că nici în Marea Britanie lucrurile nu sunt foarte roz, fiindcă Jaguar Land Rover lucrează la un sistem care poate identifica gropile din asfalt şi modifica setările suspensiei pentru a face călătoriile mai confortabile.

Potrivit Autocar, englezii sunt abia la începutul dezvoltării acestui sistem, ceea ce înseamnă că electronica poate momentan să „vadă” o groapă doar atunci când maşina trece peste ea, dar lucrurile nu vor rămâne aşa pentru prea multă vreme.

Următorul pas este să se găsească neregularităţile din asfalt înainte de ajunge la ele, iar maşina să poată ocoli gropile automat, fără să părăsească banda de circulaţie. În cazul în care te aşteaptă un crater, sistemul ar putea să micşoreze viteza de deplasare şi chiar să oprească maşina complet, pentru a micşora impactul.

Şi dacă tot vorbim de lucruri care par a fi de domeniul ştiinţifico-fantastic, acelaşi sistem ar putea să trimită automat un raport despre fiecare groapă întâlnită către autorităţi, în ideea că acestea ar putea să le repare mai rapid şi mai eficient

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide