LandWind copiază flagrant Range Rover. Autorităţile chineze nu au nimic împotrivă

Autor: Andrei Ştirbu 07 mai 2015 Știri auto

Este greu ca în zilele noastre să vii cu un design cu totul şi cu totul original, cel puţin fără să oripilezi. Da, vei obseva caroserii asemănătoare, linii similare, detalii inspirate de altundeva. Apoi vezi X7, un model al producătorului chinez LandWind care aduce teribil de mult cu Evoqueul celor de la Range Rover. 

Nu, în imaginile de mai sus nu este Evoque. 

În mod cât se poate de natural, Land Rover a luat la cunoştinţă fapta şi a depus plângere către autorităţile chineze pentru ceea ce ei – şi restul lumii – ar numi „furt intelectual”. Din noiembrie 2014 – când a debutat la Guangzhou – şi până acum (fiind prezent şi la Shanghai 2015), LandWind şi-a continuat neclintit drumul către linia de producţie.

Dr. Ralph Speth, CEO Jaguar Land Rover, a declarat că „faptul că acest mod de a copia este permis în China este foarte dezamăgitor. Pur şi simplu e ceva ce nu ar trebui să se întâmple; proprietatea intelectuală este deţinută de către Jaguar Land Rover şi dacă încalci proprietatea intelectuală încalci regulile internaţionale care se aplică la fel peste tot”.

„Compania a investit puternic în China, prin prisma parteneriatului cu Chery. Acel angajament este bazat pe un business plan clar, care ne ajută să ne atingem targetul de vânzări la preţuri corecte. Orice lucru care periclitează profitul potenţial al uzinei noastre periclitează integritatea acestui plan”, continuă Speth, citat de către Autocar Magazine

Preţul unui LandWind X7 pleacă de la 19.600 $ în China, în timp ce un Evoque se vinde cu 86.000-110.000 $, conform ChinaCarNews. 

În cazul în care te întrebi cât anume din Land Rover Evoque se regăseşte în LandWind X7, au făcut băieţii aceştia o comparaţie amănunţită.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide