Lansarea virtuală a monopostului Williams, blocată de hackeri

Autor: George Cristea 05 mart. 2021 Știri auto

Lansarea virtuală a monopostului Williams a fost blocată de hackeri, care au compromis aplicația prin care fanii echipei britanice ar fi putut să admire mașini grație realității virtuale (VR).

Intră în Galeria FOTO

Perioada de pandemie a dus la dispariția evenimentelor cu public, iar industria auto a trebuit să recurgă la evenimente virtuale pentru a-și prezenta publicului cele mai noi modele. Saloanele auto au fost primele care au suferit, dar lumea s-a adaptat și lansările virtuale au devenit norma ultimului an.

Echipa de Formula 1 Williams a dorit să ducă la un nivel superior experiența fanilor, dezvoltând o aplicație sofisticată care permite explorarea noului lor monopost folosind realitatea virtuală (VR). Așteptările erau mari, dar fanii echipei au fost nevoiți să se mulțumească cu o fotografie a noii mașini în locul unei experiențe complete. Aplicația a fost atacată de hackeri, încă neidentificați, iar lansarea a fost amânată din această cauză. Echipa a retras aplicația din Apple App Store și Google Play, potrivit unui comunicat.

Premieră: Lansarea virtuală a monopostului Williams, blocată de hackeri

Williams nu a avut un plan de rezervă pentru cazul în care lucrurile nu ar fi mers bine, așa că fanii echipei nu au avut la dispoziție nici măcar un video cu noul monopost. Williams și-a cerut scuze pentru că a trebuit să renunțe la planurile de lansare a monopostului prin intermediul aplicației, dar i-a asigurat pe fani că va împărtăși cât de curând această experiență cu ei, virtual, în condițiile în care, din păcate, nu este posibilă prezentarea monopostului în prezența fizică a fanilor.

Noul monopost este vopsit într-o combinație de albastru, alb și galben, culori care evocă perioada de glorie e echipei din anii ’80 și ’90. Noul director executiv, Jost Capito, a declarat că noua prezentare „indică ambiția de a reveni în fruntea grilei de start”.

Echipa Williams, una dintre cele mai de succes din istoria F1, a terminat ultima în campionatul constructorilor în ultimele trei sezoane, iar anul trecut familia Williams s-a îndepărtat de echipă, vânzând pachetul majoritar grupului de investiții Dorilton Capital, scrie Mediafax.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide