Le-aţi dat ori nu le-aţi dat? Cât de departe s-a mers cu taxiul şi s-a ajuns cu tupeul [VIDEO]

Autor: Marius Vișan acum 5 ani Știri auto
Le-aţi dat ori nu le-aţi dat? Cât de departe s-a mers cu taxiul şi s-a ajuns cu tupeul [VIDEO]

O mare parte din taxiurile bucureştene oferă servicii execrabile. În preajma sărbătorilor ele devin insuportabile. Chiar şi în noaptea dintre ani taximetriştii profită de bunăvoinţa clienţilor şi cer sume chiar şi de cinci ori mai mari pentru serviciile oferite. Unii sunt de neclintit atunci când cursa nu este profitabilă pentru ei.

Aşa au negociat taximetriştii cursele, în noaptea de revelion. (filmare cu camera ascunsă de către jurnaliştii Digi24.ro).

Mai mult, în noaptea de revelion, la ora 03.00 unul dintre ei cerea suma de 40 de lei pentru o deplasare de 5 kilometri. Întrebat de ce doreşte această sumă, a răspuns simplu: „dacă vreţi domnisoară, dacă nu luaţi-l pe colegul din spate”.

Alţii refuză cursele fără prea multe explicaţii.

În toiul sărbătorilor nici aplicaţiile mobile de taxi nu sunt de ajutor. De Revelion o rază de cinci kilometri nu se mai găseau deloc taxiuri, iar la call center aştepţi minute în şir pentru refuzul operatorului.

Coloana de taxiuri în aşteptare se întindea pe zeci de metri în centrul Capitalei. Cu toate acestea, oamenii nu s-au putut folosi de serviciile lor deoarece este aproape imposibil să găseşti pe cineva care să nu ceară bani în plus.

„Am vrut să merg la hotel Ambasador şi mi-a spus nu. Voia 30 de lei până la Hotel Ambasador, care e la doi kilometri distanţă. Este scump.”

„La Doamna Ghica, 30 de lei. În mod normal ar fi trebui să coste 8 lei, 9 lei”.

Oamenii trebuie să ştie că taximetriştii sunt obligaţi prin lege să nu refuze cursele dacă au indicativul liber aprins. Dacă totuşi o fac, clienţii au trei posibilităţi: pot depune o reclamaţie la Primărie, la Protecţia Consumatorului sau pot reclama direct la firma taxi.

VIDEOMarius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide