Invitație la film: Le Mans ’66 – Povestea legendarului duel Ford vs Ferrari. Actorii principali sunt Matt Damon și Christian Bale

Autor: Promotor 15 nov. 2019 Știri auto
Invitație la film: Le Mans ’66 – Povestea legendarului duel Ford vs Ferrari. Actorii principali sunt Matt Damon și Christian Bale

Le Mans ’66 este un film dedicat pasionaților de mașini, și nu numai, care spune povestea legendarului duel dintre Ford și Ferrari.

Proiecția filmului va avea loc în cinematografe începând din 15 noiembrie.

Acțiunea are loc în anul marii curse de anduranță din Franța, atunci când anvelopele Goodyear au jucat un rol esențial, conducându-i pe Bruce McLaren și Chris Amon către victorie.

În 1966, anul în care Bruce McLaren și Chris Amon au condus către victorie în cursa de 24 de ore de la Le Mans, Ford nu a fost singura companie americană care s-a afirmat pe scena mondială.

Celebrul model GT40 Mark II negru a fost echipat cu anvelope Goodyear – chiar dacă inițial a început cursa cu pneurile marelui rival din așa numitul război al cauciucurilor de curse, Firestone.

VIDEO

Cursa de 24 de ore Le Mans din 1966 a început în condiții de umezeală, iar McLaren, echipat cu Firestone, pierdea părți de cauciuc pe Mulsanne Straight la mai mult de 210 km/h. Acesta a înțeles curând că trebuia să facă schimbul cu anvelopele Goodyear. Două dintre mașinile echipei  Shelby American din competiție – numărul #1 al lui Ken Miles/Denny Hulme și numărul #3 al lui Dan Gurney/Jerry Grant – erau echipate cu Goodyear și nu întâmpinau probleme.

Când a trebuit să îi predea ștafeta lui Amon, el a căutat reprezentantul Firestone și a negociat trecerea la Goodyear.

A doua zi, pe măsură ce sfârșitul cursei se apropia, Ford-urile supraviețuitoare #2, #1 și #5 în cursă – cea din urmă fiind mașina Holman & Moody a lui Ronnie Bucknum și Dick Hutcherson – erau aliniate pentru partea finală a cursei. Egalitatea în performanță dintre cele două mașini Shelby continuă să fie dezbătută chiar și în zilele noastre, dar istoria spune că McLaren și Amon au urcat pe podium pe baza punctului de pornire, mai îndepărtat comparativ cu cel al echipei secunde, fiind considerat prin urmare că au parcurs o distanță mai mare în același timp. Un lucru este clar: fără decizia de a trece la anvelopele Goodyear, istoria nu i-ar fi menționat în această dezbatere.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: IMBD



Comentarii
Inchide