Legătura bizară dintre sistemul de frânare al mașinii și coronavirus

Autor: George Cristea 14 iul. 2020 Știri auto

Pare greu de conceput, dar există o legătura bizară între sistemul de frânare al mașinii și coronavirus. Aceasta a fost semnalată de inginerul italian Mario Palazzetti, cel care a inventat sistemul ABS în urmă cu jumătate de secol și care a imaginat un dispozitiv pentru a frâna răspândirea coronavirusului.

Intră în Galeria FOTO

Deja suntem plictisiți de cei care fac legături inexistente între tehnologia de comunicații de a cincea generație (5G) și coronavirus. Se pare că totuși există legături indiscutabile între boli și tehnologii, acestea din urmă fiind folosite pentru stopa sau diminua efectele celor dintâi.

Care este legătura dintre sistemul de frânare al mașinii și coronavirus

În cazul de față, legătura dintre sistemul de frânare al mașinilor moderne și coronavirus a fost făcută de inginerul italian Mario Palazzetti, cel care a inventat sistemul ABS. Dispozitivul imaginat de Palazzetti creează o barieră invizibilă în calea picăturilor de salivă care ar putea fi răspândite în timpul unei conversații purtate la o masă. După ce proiectul va fi patentat și introdus în producție, dispozitivul rezultat ar putea să se regăsească pe orice masă de restaurant.

Ajuns la vârsta de 84 de ani, Palazzetti a conceput un dispozitiv de dimensiunea unui ibric electric, ce creează curenţi de aer locali care limitează circulaţia picăturilor minuscule expulzate de oameni în timpul vorbirii – ceea ce ar contribui la limitarea răspândirii COVID-19.

„L-am numit Biostopper şi este folosit pentru a crea un câmp aerodinamic, astfel încât toată respiraţia pe care o emite o persoană când vorbeşte să se întoarcă la ea”, a explicat Palazzetti pentru Reuters.

Palazzetti a început să lucreze la dispozitiv în urmă cu două luni, în încercarea de a rezolva problema respectării distanţării fizice în şcoli, birouri, baruri şi restaurante în contextul pandemiei de coronavirus.

Echipa lui Mario Palazzetti speră să aibă un prototip până la finalul acestei luni, pe care să-l comercializeze înainte de finalul verii.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide