Legea care permite confiscarea și valorificarea mașinilor celor prinși că încalcă legea, pusă sub semnul întrebării

Autor: Marius Vișan 07 sept. 2020 Știri auto

În statul american Minnesota există o lege care permite polițiștilor să confiște și să vândă mașinile persoanelor care încalcă legea. Această lege este destul de controversată, și de aceea există inițiative pentru schimbarea ei.

Într-un caz petrecut la sfârșitul anului trecut, polițiștii au confiscat și vândut un Chevrolet Camaro din 2013, care aparținea un femei pe nume Emma Dietrich, în vârstă de 22 de ani. Oamenii legii i-au confiscat mașina în urma unei opriri în au constatat că cel de la volan se afla în stare de ebrietate.

Partea controversată ar fi că în acel moment nu femeia se afla la volan, dar ea a fost cea care a trebuit să plătească ca să-și răscumpere mașina.

Dietrich spune că a ales să nu se urce la volan după ce a băut câteva pahare de alcool cu colegii. Unul dintre ei s-a oferit să o conducă acasă. Mașina a fost surprinsă de radar cu 189 km / h, cu Dietrich pe scaunul pasagerului.

I-au confiscat mașina deși proprietara nu încălcase legea

Șoferul în vârstă de 30 de ani, Syrgeo Perez, a refuzat aparatul etilotest și a fost arestat sub suspiciunea de conducere sub influența alcoolului. De asemenea, oamenii au confiscat mașina (un Chevrolet Camaro).

Conform statisticilor, Poliția din Minnesota a confiscat aproape 14.000 de vehicule, generând un venit de 10 milioane de dolari pentru aceste departamente în trei ani.

Datele la nivel de stat arată că judecătorii au ordonat forțelor de ordine să returneze vehiculele proprietarilor în peste 600 de ori cazuri, în trei ani.

În timp ce unii parlamentari și-au exprimat interesul pentru schimbarea legii, eforturile lor nu au reușit să se concretizeze.

Sursă: carscoops.com

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: carscoops.com


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide