Lexus a făcut un hoverboard adevărat. Sau, mai pe româneşte, un skateboard care pluteşte în aer (VIDEO)

Autor: Iulian Dnistran 05 aug. 2015 Știri auto
Lexus a făcut un hoverboard adevărat. Sau, mai pe româneşte, un skateboard care pluteşte în aer (VIDEO)

Lexus, marca premium a producătorului auto japonez Toyota, a făcut un hoverboard cât se poate de adevărat şi de funcţional, după ce a aruncat pe internet câteva teasere cu skateboardul fără roţi care pluteşte în aer.

Dar nu-ţi face speranţe că o să poţi zbura de colo-colo ca Marty McFly din Back to the Future, pentru că lucrurile sunt un pic mai complicate decât par în videoclipul oficial de prezentare de mai jos.

Pentru început, jucăria fără roţi funcţionează doar în parcuri de skateboard speciale, cu magneţi care creează un câmp magnetic în podea. Totodată, placa în sine încorporează două criostate, adică rezervoare umplute cu material superconductor, care trebuie răcite la -197 de grade Celsius pentru a-şi face treaba. Iar asta înseamnă că trebuie scufundate în azot lichid, operaţiune care are ca efect secundar emiterea aburului care se vede în videoclip.

Cu alte cuvinte, nu o să vedem hoverboarduri prea curând pe străzi, decât dacă străzile sunt făcute cu magneţi superputernici. Dar realitatea este că există, iar Lexus, alături de partenerii săi (IFW Dresda şi Evico GmbH), merită toate laudele.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide