Liber la concediu în Grecia! Tot ce trebuie să știi

Autor: ProMotor acum o lună Știri

Românii au liber la concediu în Grecia, după anunțul autorităților elene de redeschidere a turismului internațional. Oficialii din Grecia au anunțat că vor permite intrarea turiștilor în țară „fără carantină și fără testare obligatorie”.

Intră în Galeria FOTO

Guvernul elen a anunțat că redeschide treptat turismul începând cu 15 iunie, mai devreme decât era planificat inițial. În plus, cei care operează în turism vor beneficia de facilități fiscale, ceea ce ar trebui să reducă costurile pentru turiști.

Deschidem cu un sistem și mai puternic, pentru că am consolidat resursele în zonele care vor primi cea mai mare parte a turiștilor, pentru a putea face față fiecărui posibil eveniment”, a spus ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, într-un interviu pentru Politico.

De ce am alege un concediu în Grecia?

Theocharis a spus că o vacanță de vară e necesară, după pandemia de coronavirus, și că Grecia este pregătită să ofere această vacanță „fără a pune cetățenii și oaspeții în pericol”.

Au existat și voci critice față de anunțul Greciei de a redeschide turismul, pe motiv că e prea riscant, în condițiile în care în Europa se înregistrează în continuare decese din cauza COVID-19. Pentru mulți greci, însă, supraviețuirea economică depinde de turism, în condițiile în care a cincea parte din PIB-ul țării vine din turism, iar unul din patru greci lucrează în acest domeniu. În perioadele de vârf ale sezonului turistic, această cifră urcă la 44% din totalul angajaților.

Grecia va relaxa restricțiile din 15 iunie, primind turiști din aproape toată lumea, cu excepția a 35 de țări considerate cu „risc ridicat de transmitere” de către AESA. Pasagerii din aceste țări – care includ Franța, Marea Britanie, SUA, Spania, Italia, Belgia, India și Africa de Sud – vor fi în continuare supuși testelor obligatorii pentru COVID-19 și măsurilor de carantină la sosire.

Grecia anunțase inițial că va deschide turismul internațional începând cu luna iulie, cu implementarea unor măsuri speciale, printre care și un foarte controversat „pașaport de sănătate”.Comentarii
Inchide