Licitație inedită: un Hudson Hornet din 1951 poate fi cumpărat în România

Autor: Bogdan Bârliga 24 mart. 2023 Știri auto

Un exemplar foarte rar Hudson Hornet a fost scos la licitație în România și prețul de pornire pentru primul model auto utilizat în celebra cursă NASCAR începe de la 35.000 de euro. Acest model a fost produs între anii 1951 și 1954, iar exemplarul oferit la licitație a trecut printr-o operație de restaurare.

Exemplarul Hudson Hornet fabricat în anul 1951 este înmatriculat la categoria vehiculelor istorice și este în varianta sedan cu patru portiere. Inițial pentru acest model a fost folosit un motor de 4,3 litri cu șase cilindri cuplat cu o cutie manuală cu trei trepte, iar pentru modele ulterioare a fost folosit un propulsor de 5,0 litri asociat și cu o cutie automată.

Un Hudson Hornet din 1951 poate fi cumpărat în România

Exemplarul Hudson Hornet oferit de o casă de licitații din România este fabricat în anul 1951 și a fost înmatriculat la categoria vehicule istorie. A trecut printr-o serie de restaurări mai ales la interior și prețul de pornire începe de la 35.000 de euro. Conform informațiilor oferite de casa de licitații autoturismul este echipat cu motorul de 5.051 cm3 cu o putere de 143 Cp și resursele sunt disponibile cu ajutorul unei cutii manuale. Creatorii filmului de desene animate Cars au folosit acest model și prezentatorul de televiziune Jay Leno are în colecție o astfel de mașină. Cei interesați pot să liciteze pentru această mașină pe data de 30 martie 2023.

Un monopost condus de Michael Schumacher scos la licitație

RM Sotheby’s a scos la licitație un nou model foarte dorit: monopostul Ferrari pilotat de Michael Schumacher în sezonul de Formula 1 din anul 2000. Inițial această mașină cu numărul de șasiu 198 a făcut parte din lotul de rezervă al echipei. Dar după mai multe incidente din timpul curselor cu monoposturile oficiale acest vehicul cu motor V10 a avut parte de un debut fulminant.

La volanul monopostului Ferrari cu numărul 198 Michael Schumacher a obținut singura clasare în pole position la Marele Premiu de la Monaco din toată perioada de evoluție pentru echipa italiană. Tot cu acest monopost Schumacher a câștigat și Marele Premiu al Braziliei.

După utilizarea în curse monopostul Ferrari cu numărul 198 a fost trimis la Maranello pentru restaurare. Mașina a fost expusă la Salonul Auto de la Geneva din 2001 și ulterior vândută colecționarului Kevin Crowder din Texas, care a certificat mașina Ferrari Classiche în 2005.

Licitația pentru monopostul Ferrari F1-2000 condus de Michael Schumacher se desfășoară în luna aprilie și detalii despre participare pot fi obținute pe site-ul rmsothebys.com. Compania de licitații nu a avansat și o sumă posibilă, însă pentru comparație monopostul Ferrari F1 condus de Schumacher în 2003 a fost vândut anul trecut cu 13 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Artmark


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide