Limită de viteză de 10 km/h în Paris. Ce vehicule sunt vizate?

Autor: Mihai Morcovescu 16 nov. 2021 Știri auto
Limită de viteză de 10 km/h în Paris. Ce vehicule sunt vizate?

Autoritățile din Paris au adus o schimbare majoră în regimul circulației vehiculelor în anumite zone din centrul capitalei franceze.

Astfel, limita de viteză pentru scuterele electrice care circulă în Paris a fost redusă la 10 km/h în anumite zone din centrul oraşului de către cele trei mari companii de închiriere al acestor vehicule pe două roți, relatează agenția germană de presă DPA, citată de Agerpres.

Noua regulă vizează zonele turistice, parcurile, şcolile şi pieţele, adică zonele unde până acum scuterele încurcau pietonii. La inițiativa administrației pariziene, au fost efectuate deja o serie de teste în apropierea Muzeului Luvru și în alte câteva piețe. Acum, companiile de închiriere a celor 15.000 de scutere electrice care circulă în Paris au decis să extindă aceste așa-zise „zonele lente”.

Limită de viteză și în alte mari orașe ale lumii

Ținând cont de numărul mare de accidente în care au fost implicate scutere electrice în Paris și care s-au soldat cu 329 de răniți și doi morți în 2021, orașul francez ia în calcul și impunerea unor interdicții selective pentru aceste vehicule și utilizarea lor de către două sau trei persoane în același timp.

Pentru a spori siguranța, toate cele trei companii de închiriere au decis, dincolo de limitarea vitezei de deplasare, să introducă un „mod pentru începători” prin care viteza poate fi setată automat prin GPS atunci când se pătrunde într-una dintre zonele cu limită de viteză.

Potrivit lui David Belliard, consilier pentru mobilitate la Primăria Parisului, citat de „Le Parisien”, falezele Senei și zonele comerciale foarte frecventate nu sunt încă acoperite de noua regulă de limitare a vitezei.

Unele suburbii pariziene, precum și orașele New York și Barcelona, au deja de mai multă vreme restricții de viteză. În Germania, scuterele au voie să circule cu viteze între 6 și 20 km/h.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Promotor.ro


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide