Limitarea vitezei sub 50 km/oră în localităţi, ar putea fi schimbată

Autor: mediafax.ro acum 6 ani Știri auto

 


Limitarea vitezei sub 50 de kilometri pe oră pentru autovehicule pe întreg parcursul localităţilor ar putea fi interzisă, potrivit unui proiect de lege depus la Senat de deputatul UDMR Marton Arpad, informează Mediafax.ro.

Iniţiativa prevede că ”se interzice limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate, adică de la indicatorul ce anunţă intrarea într-o localitate până la indicatorul de ieşire din localitate”.

”În lipsa unei semnalizări care să precizeze lungimea sectorului pe care se aplică limita de viteză inferioară vitezei maxime de 50km/h, semnificaţia acestor indicatoare încetează la intersecţia cea mai apropiată. În afara localităţilor limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 kilometri cu excepţia lucrărilor în executare”, se mai arată în propunerea legislativă.

Iniţiatorul argumentează că legislaţia actuală este ”plină de ambiguităţi şi lacune” din cauza cărora există ”limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile”.

Mai jos aveţi propunerea legislativă aşa cum a fost ea publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor

Comentarii
Inchide