Listă de comenzi deschisă pentru BMW M3 CS. Cât costă în România

Autor: Bogdan Bârliga 13 feb. 2023 Știri auto

Trebuie să spunem de la început un lucru foarte important: acest model este cel mai performant BMW M3 din istorie și poate fi comandat în România din această lună.

Preţul de pornire este de 148.274 euro primul exemplar va părăsi linia de producţie în luna martie.

Tehnologie inspirată din motorsport

BMW M3 CS îmbină tehnologia inspirată din motorsport cu o construcţie uşoară, care include un număr mare de componente din plastic armat cu fibră de carbon (CFRP și are o configuraţie personalizată a şasiului.

Acest model este optimizat pentru utilizarea pe circuit, dar păstrează şi spiritul practic mulţumită caroseriei de sedan cu patru uşi.

Motor de 3,0 litri

Sub capotă avem un motor cu şase cilindri în linie de 3,0 litri supralimentat cu tehnologie M TwinPower Turbo, iar acest propulsor poate să ofere 550 CP şi un cuplu maxim de 650 Nm.

Insistăm cu datele tehnice la acest capitol: avem un cuplu maxim de 650 Nm între 2.750 rpm şi 5.950 rpm. Acesta generează putere maximă la 6.250 rpm şi atinge maximul de turaţii la 7.200 rpm.

Puterea este distribuită prin intermediul unei transmisii automate M Steptronic cu opt trepte şi prin sistemul de tracţiune integrală M xDrive.

Amortizoarele controlate electronic ale suspensiei M adaptive de pe noul BMW M3 CS vin şi ele într-o configuraţie specifică modelului, la fel ca şi direcţia M Servotronic electromecanică cu raport variabil şi sistemul său de frânare integrat.

BMW M3 CS are nevoie de 3,4 secunde pentru a accelera de la 0 la 100 km/h şi de 11,1 secunde pentru a ajunge de la o la 200 km/h.

Acceleraţia în reprize, de la 80 la 120 km/h, se încheie în 2,6 secunde (în treapta a patra) sau 3,3 secunde (în treapta a cincea). BMW M3 CS vine echipat standard cu pachetul M Driver şi are o viteză maximă limitată electronic de 302 km/h.

Specificaţiile standard pentru modelul ediţie specială includ frâne M Compound cu etriere vopsite în roşu sau negru. Există şi opţiunea de frâne ceramice M Carbon, ale căror etriere sunt disponibile în auriu mat sau roşu.

Tehnologie

BMW M3 CS folosește cea mai recentă generaţie BMW iDrive bazată pe sistemul de operare BMW 8, care include ecranul central curbat BMW pentru cockpit.

Acesta este format dintr-un monitor de informaţii de 12,3 inchi şi un display central cu o diagonală a ecranului de 14,9 inchi, care sunt găzduite împreună în spatele unei suprafeţe curbate de sticlă.

Aspectul grafic al monitorului de informaţii şi conţinutul în stil M afişat acolo se pretează la o experienţă de condus corientată spre performanţă. Toate datele legate de condus, precum şi informaţiile despre starea automobilului şi setări sunt ordonate în pe acest monitor.

Cât costă BMW M3 CS în România

Preţul de pornire este 124 600 Euro fără TVA (148 274 Euro cu TVA inclus), cu start de producţie programat pentru luna martie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Bogdan Bârliga
Bogdan Bârliga
Bogdan are peste 19 ani de experiență în mass-media (print / online). În trecut a lucrat pentru grupuri de presă precum Finmedia, Realitatea-Cațavencu, Ringier AG și altele. Pe lângă zona editorială a ocupat și funcția de Social Media Manager (administrare conturi multiple de Facebook, Instagram, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide