Lista finaliștilor Mașina Anului 2021 în Europa. A rămas Dacia Sandero în cursă?

Autor: Elena Luchian 08 ian. 2021 Știri auto

A fost anunțată lista finaliștilor în cursa pentru titlul Mașina Anului 2021 în Europa. Pe lista extinsă se afla și Dacia Sandero. A rămas sau nu în cursă?

GALERIE FOTO

Dacia Sandero nu a ajuns pe lista finaliștilor care au rămas în cursa pentru titlul Mașina Anului 2021 în Europa. Cea de-a treia generație, care se va construi, începând de acum, la uzina Renault din Maroc, a fost desemnată Mașina Anului 2021 în România, iar Promotor a avut un reprezentant în juriu.

Șapte modele continuă lupta pentru trofeu din care a ieșit Sandero. Este vorba despre Citroen C4, Cupra Formentor, Fiat 500, Land Rover Defender, Skoda Octavia, Toyota Yaris și Volkswagen ID.3. Toți candidații sunt disponibili pe cel puțin cinci piețe europene, o condiție pentru validarea participării.

Finaliștii au fost aleși de pe o listă dde 29 de mașini, în care apărea și numele modelului românesc. Ies astfel din cursă, alături de Dacia, două modele BMW (Seria 2 Gan Coupe și Seria 4), Audi A3, două modele Ford (Explorer și Kuga), două Honda (e și Jazz), reprezentanții Hyundai (i10, i20 și Tucson), Kia Sorento, Mazda MX-30, SUV-urile de la Mercedes-Benz, GLA, GLB și GLS, dar și limuzina Clasa S. Nu au rămas în cursă nici Peugeot 2008, Polestar, Seat Leon, Toyota Mirai și Volkswagen Golf.

Cine alege Mașina Anului 2021 în Europa

În mod normal, numele câștigătorului competiției desfășurate an de an începând cu 1964 ar fi anunțat la Salonul Auto de la Geneva. Dar evenimentul din Elveția a fost anulat și anul acesta. Anul acesta, Mașina Anului 2021 în Europa va fi dezvăluită în cadrul unei ceremonii care va fi transmisă online. Juriul este alcătuit din 60 de jurnaliști din 23 de state europene. Noua etapă de votare se va încheia la sfârșitul lunii februarie. Membrii juriului trebuie să împartă 25 de puncte între cele șapte candidate.

Anul trecut, Peugeot 208 a plecat acasă cu trofeul, devansând Tesla Model 3 și Porsche Taycan. În 2019, s-a impus SUV-ul electric Jaguar I-Pace.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide