Lotus Omnivore – Motor în doi timpi cu alcool

Autor: Silviu Draganescu 13 aug. 2008 Știri auto
Lotus Omnivore – Motor în doi timpi cu alcool

Problema principală a motoarelor de astăzi mixte, ce funcţionază şi cu alcool dar si cu benzină este ca sunt limitate de configuraţia necesară funcţionării cu cel din urmă carburant. Alcoolul beneficiază de caracteristici mai bune de combustie şi de aceea pentru a le exploata la maxim este nevoie de un motor dezvoltat exclusiv pentru mersul cu aşa ceva.

Acesta va fi gândit de inginerii de la Lotus, în colaborare cu Universitatea din Belfast şi Jaguar Cars şi va fi prezentat pentru prima oară ca un motor cu doi timpi cu un singur cilindru. Arhitectura motorului va prezenta un sistem inovator de variaţie a ratei de compresie combinat cu injecţia directă, rezultul fiind o îmbunătăţire considerabilă a economiei de combustibil.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide