SUV-ul electric Lotus Type 132 va fi lansat anul viitor (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 09 nov. 2021 Știri auto
SUV-ul electric Lotus Type 132 va fi lansat anul viitor (cu video)

Lotus a dat publicității o primă fotografie-teaser cu viitorul său SUV electric cu nume de cod Type 132, care va fi lansat oficial anul viitor. Aceasta ne înfățișează o secțiune a grilei frontale.

Potrivit presei britanice, deși s-a consacrat cu modele sport de mare viteză, producătorul din Norwich se declară pregătit să pătrundă pe un segment complet nou pentru el, iar pentru asta va produce un model care va stabili două premiere într-una singură: primul SUV din istoria mărcii britanice și încă unul 100% electric.

Autonomie de 645 km și sprint 0-100 km/h sub 3 secunde

Cunoscut deocamdată sub numele de cod Type 132, viitorul SUV electric de la Lotus va fi produs la fabrica din orașul chinez Wuhan și, potrivit unor informații care au „transpirat” în ultimele zile, acesta va fi rival direct pentru Audi e-tron la Tesla model de Y.

Constructorul britanic nu a dezvăluit mai multe detalii, însă a menționat că viitorul SUV cu zero emisii va dispune de o grilă inovatoare ce va avea dublu rol. Pe de-o parte, aceasta se va deschide pentru răcirea mașinii, iar pe de ată parte se va închide pentru îmbunătățirea coeficientului aerodinamic în partea frontală.

Asemenea celorlalte trei modele „full electric” pe care Lotus le va lansa până în următorii cinci ani (între care un un SUV mai mare și un coupe cu patru uși), noul SUV va fi construit pe aceeași platformă „Premium”, care integrează baterii cu capacități cuprinse între 90 și 120 kWh. Aceasta din urmă va fi capabilă să asigure o autonomie maximă de 645 de kilometri.

Lotus a confirmat că noul SUV electric va avea o infrastructură de încărcare la 800 de volți, similară cu vehiculele electrice premium precum Porsche Taycan. Este de așteptat ca platforma să ofere încărcare de până la 350 kW, ceea ce înseamnă că o încărcare de până la 80% a bateriei lui Type 132 ar putea dura puțin peste 20 de minute.

Deși britanicii nu au dezvăluit nici un detaliu legat de sistemul de propulsie, se pare că viitorul lor SUV cu zero emisii va fi disponibil cu două motoare electrice care vor ajuta bolidul să demareze de la 0-100 km/h în mai puțin de trei secunde.

Din punct de vedere estetic, viitorul SUV electric de la Lotus va beneficia de liniile noului limbaj de design al brandului britanic, care se distinge prin linii ascuțite și faruri înguste, precum și printr-un set de stopuri care vor fi inspirate de cele de pe modelul sport Emira și din hipercarurile Evija.

Sursa: Lotus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lotus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide