Lovitură de teatru pentru Autostrada Transilvania: Tribunalul blochează rezilierea contractului pe lotul Chețani – Câmpia Turzii

Autor: George Cristea 23 mart. 2021 Știri auto

Lovitură de teatru pentru Autostrada Transilvania: Tribunalul București blochează rezilierea contractului pe lotul Chețani – Câmpia Turzii. Contractul fusese reziliat după ce constructorul, aflat în faliment, abandonase practic lucrările la acest lot al autostrăzii A3.

Intră în Galeria FOTO

Autoritățile sunt stupefiate după ce Tribunalul București a decis blocarea deciziei CNAIR privitoare la rezilierea contractului pentru sectorul de autostradă Cheţani-Câmpia Turzii. Decizia este executorie, însă poate fi atacată cu apel. De asemenea, a fost suspendată și executarea scrisorii de garanție bancară.

Potrivit Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, un complet al tribunalului a decis luni să emită o ordonanță președințială prin care înștiințarea de reziliere trimisă de CNAIR în 11 martie a fost suspendată. Este vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, și care în prezent este la stadiul de 40%, iar în ultimele 6 luni constructorul în insolvență a executat doar 1% din lucrări, a explicat, pe Facebook, Cătălin Drulă. Reprezentantul Guvernului susţine că nu ştie de ce Tribunalul a luat această decizie.

Autostrada Transilvania: Tribunalul blochează rezilierea contractului pe lotul Chețani – Câmpia Turzii

„Nu ştim încă motivele pentru care a fost luată decizia de astăzi, dar ce ştim este că: 1. CNAIR nu a fost citată şi nu a putut explica judecătorilor situaţia acestui contract, nu s-a putut apăra. 2. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situaţia acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul naţional alăturat traficul e infernal şi mor oameni în accidente în fiecare an”, a anunţat Drulă pe Facebook.

Ministrul Transporturilor le-a solicitat celor care au iniţiat acţiunea în instanţă să oprească demersul. Hotărârea urmează să fie atacată la Curtea de Apel de îndată ce judecătorii vor comunica motivarea sentinței.

„Le cer celor care sunt în spatele acestei acţiuni (printre care şi o mare bancă) să se oprească din acţiuni contrare interesului public. A duce un business într-o ţară înseamnă şi responsabilitate, nu doar interes patrimonial imediat”, a precizat ministrul Transporturilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide