LP:One Motor: un nou brand din segmentul super sport, creat și dezvoltat în România!

Autor: ProMotor 20 mart. 2021 Știri auto

Andrei Cătălin Ungureanu este cel care a demarat, la doar 20 de ani ai săi, LP:One Motor. Un proiect care promite să aducă industriei auto din România prima mașină super sport de serie.

Tânărul susține că vrea să realizeze un nou brand auto de performanță adresat cât mai multor oameni care iubesc acest gen, atât din țară cât și de peste hotare.

Proiectul LP:One își propune dezvoltarea și fabricarea în serie limită de automobile din segmentul ’’high performance cars’’, elementele cheie fiind șasiul din aluminiu exoschelet și caroseria integrală din fibră de carbon. Alte caracteristici definitorii sunt puterea crescută a motorului și elementele din lumea motorsportului utilizate pentru construirea modelului.

Mașina este gândită să aibă o greutate totală de 640 kg și o putere de 320 CP, atingând un raport de 1 CP pentru fiecare 2,0 kg și un timp de 0-100km / h de doar 2,9 secunde.

LP:One Motor va avea șasiu din aluminiu și caroserie din fibră de carbon

O echipă completă de peste 24 de ingineri și arhitecți români vor fii implicați în dezvoltarea primului prototip. Vor exista și niște colaborări cu alți specialiști în fabricarea de șasiuri și a caroseriei din fibra de carbon.

Mașinile LP:One vor utiliza un motor distribuit de diviza Sport Renault R.S de 1.8L Bi-Turbo, acesta fiind ulterior îmbuntățit de o companie specializată pentru extra performanțe. Restul de componente care vor alcătui acest model vor fi furnizate doar de producători de top precum Sparco, AP Raceing, Bilstein.

”În primul an de la demararea producției ne propunem să comercializam 20 de autovechicule ulterior mărind producția treptat”, se arată în postarea de pe Facebook a proiectului.

„LP: One Motor” se vrea a fi un nou nume în industria auto. Acesta este creat conform regulilor circuitului, folosind elemente din lumea motorsportului. Cu designul unic și dorința de performanță, LP: One redefinește conceptul de excelență prin îmbrățișarea originilor purității sale mecanice.”

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: LP:One Motor / Facebook



Comentarii
Inchide