Lucrările avansează la Pasajul Domnești – imagini noi de pe șantier. Când va fi inaugurat

Autor: Cristian Gubandru 06 mart. 2022 Știri auto

Lucrările avansează la Pasajul Domnești, un nod rutier extrem de important pentru traficul din București. Noi imagini de pe șantier au fost publicate pe Facebook de Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Ionel Scrioșteanu estimează că Pasajul Domnești va fi inaugurat cel târziu în luna septembrie 2022.

Proiectul pasajului de la Domnești a fost demarat în 2017, când contractul pentru proiectarea și execuția pasajului a fost încheiat cu firma Starco.

Pasajul care este, de fapt, un giratoriu suspendat, are o lungime de 536 de metri, iar costul construcțiilor este estimat la 91 de milioane de lei.

În momentul în care va fi dat în folosință, pasajul Domnești va fluidiza traficul de pe centura Capitalei.

Zona Prelungirea Ghencea – Domnești este una dintre cele mai aglomerate din București. Aici se fac cozi și de 4-5 kilometri, iar timpul de așteptare depășește zeci de minute.

Lucrări la Pasajul Domnești

  • Continuă montarea predalelor pe tablierul metalic aferent girației suspendate
  • Continuă montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum și la rampa de coborâre spre București. A început montarea acestora și la rampa de coborâre spre Chiajna, precum și la rampa de urcare dinspre București
  • Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna și a început realizarea grinzii de parapet și la rampa de coborâre spre Chiajna
  • Continuă realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre București
  • S-a finalizat realizarea armăturii la rampa de urcare dinspre Domnești și a început turnarea plăcii de suprabetonare
  • Continuă realizarea terasamentelor la giratoriul de racordare cu drumul județean spre Domnești
  • Se lucrează la devierea ultimei rețele de medie tensiune din zona pasajului, respectiv în zona rampei de urcare dinspre Domnești. Au fost finalizate și lucrările la conducta TRANSGAZ din zona giratoriului de urcare-coborâre dintre Domnești
  • Continuă relocarea celorlalte rețele de utilități, precum și realizarea rețelei de canalizare pluvială și a rețelei de iluminat public.

În București se mai construiesc, de asemenea, și alte trei giratorii suspendate: la Cernica, Berceni şi Popeşti –Leordeni.

Foto: Facebook / Irinel Scriosteanu

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Irinel Scriosteanu


Cristian Gubandru
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax, parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn, parte ... citește mai mult

Comentarii
Inchide