Lucrările la Pasajul Mogoșoaia au paralizat traficul pe Centura București – VIDEO

Autor: George Cristea 13 aug. 2020 Știri auto

Lucrările la Pasajul Mogoșoaia au paralizat traficul pe Centura București. Potrivit celor de la Asociația Pro Infrastructură, acestea înaintează într-un ritm mult prea lent, ceea ce înseamnă întârzieri față de graficul asumat de constructor.

Intră în Galeria FOTO

Unul dintre punctele cele mai aglomerate de pe Centura București este sensul giratoriu de la intersecția cu DN1A în zona Mogoșoaia. Aici se formează constant cozi kilometrice de mașini, iar timpii de așteptare depășesc în mod constant 30 de minute. vestea că aici se va construi un pasaj care să fluidizeze traficul a fost una excelentă pentru șoferi, dar aceștia au rămas doar cu vestea. Momentul inaugurării pasajului pare mai îndepărtat chiar și decât atunci când nu se știa nimic despre acestă lucrare.

Lucrările la Pasajul Mogoșoaia au început în luna aprilie, iar termenul de execuție ar fi trebuit să fie aprilie 2022. În aprilie, Ovidiu Barbier, director general adjunct al CNAIR, se declara extrem de optimist, spunând chiar că inaugurarea pasajului se va face înainte de termenul prevăzut. Patru luni mai târziu, cei de la Asociația Pro Infrastructură îl contrazic și spun că, dimpotrivă, inaugurarea va fi amânată dincolo de termenul asumat.

De ce nu vor fi gata lucrările la Pasajul Mogoșoaia la termenul asumat?

„Față de vizita noastră de la începutul lunii iulie constructorul Strabag nu a reușit să finalizeze bretelele de la nivelul solului prin care va fi deviat traficul de pe centura București, astfel încât să poată fi continuate lucrările la pila și culeea dinspre Otopeni. Este necesară o urgentare a acestor etape, inclusiv relocarea utilităților. În caz contrar, nu vom reuși să scăpăm de traficul infernal pe care îl putem observa în imagini nici în 2021”, spun cei de la Pro Infrastructură într-o postare pe pagina lor de Facebook.

„Problema este cu firmele de utilităţi acolo. De aia se lucrează, în primul rând, atât de greu. Ăsta e primul lucru care blochează în momentul ăsta lucrările. Dacă au intrat cu buldozer în teren şi au dat o gaură, da, au început lucrările. Dar au dat o gaură în două luni de zile. Noi spunem din punct de vedere al nostru, al contribuabililor şi al şoferului care circulă pe acolo, sunt în întârziere”, explica preşedintele Asociaţiei Pro Infrastructură, Ionuţ Ciurea, pentru Mediafax.

Obiectivul de investiții „Pasaj Mogoșoaia pe Centura București peste DN1A” este situat pe Centura București, între km 66+540 – km 67+340 și include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810) și rampa de coborâre km (66+920 – km 67+150), pasajul superior peste DN1A, precum și breteaua de acces 7 (km 66+870 – km 67+340) și breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280). Contractul pentru proiectarea și construcția Pasajului de la Mogoșoaia, cu o valoare de 32.259.665,70 lei fără TVA, a fost câștigat de grupul austriac Strabag.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Asociația Pro Infrastructură / Facebook



Comentarii
Inchide