Lucrările la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila continuă (VIDEO)

Autor: Adrian Somai 15 dec. 2022 Știri auto

Lucrările de construcție a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila nu au fost finalizate nici până acum, în ciuda angajamentului pe care și l-a asumat constructorul de a da în folosință podul la sfârșitul acestui an. De asemenea, nici drumurile de legătură nu au fost terminate, estimările fiind că acestea se află la un stadiu fizic de până în 50%.

Ultimele imagini surprinse de cei de la Asociația Pro Infrastructura ne arată cât de în urmă sunt lucrările de la podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, termenul pe care și l-a asumat inițial constructorul fiind ratat.

„Constructorul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila şi-a luat angajamentul public de mai multe ori că până la finalul acestui an se va putea circula pe pod între judeţele Brăila şi Tulcea. Din păcate, ritmul de lucru şi mobilizarea lasă încă de dorit, ceea ce face ca terminarea lucrărilor la acest obiectiv să fie în întârziere, deşi termenul contractual de finalizare era sfârşitul anului 2021”, transmitea CNAIR în urmă cu trei săptămâni.

În ciuda unei extensii de timp de 193 de zile acordată pentru finalizarea lucrărilor prin decizia unei instanțe de apel, constructorul WeBuild se află în continuare în întârziere pe întregul proiect. Între CNAIR și constructorul WeBuild SPA există la această oră mai multe litigii. Dintr-un total de 21 de dosare deschise, 9 au fost câștigate de CNAIR, iar unul a fost pierdut definitiv de CNAIR. În celelalte 11 dosare, instanțele nu s-au pronunțat încă în sensul admiterii sau respingerii cererilor.

Marea dezamăgire a acestui an

În comunicatul emis de Asociația Pro Infrastructura, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila este numit “marea dezamăgire a acestui an”. “Eșecul inaugurării acestui obiectiv în 2022 este un exemplu perfect de combinație nefastă între urmărirea interesului privat (profit) și impotenta legendară a statului român, recte CNAIR și Ministerul Transporturilor”, notează în același comunicat Asociația Pro Infrastructura.

VIDEO:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Captura Video Youtube - Asociația Pro Infrastructură


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide