Lynk & Co continuă să crească în Europa. Începând cu acest an, mașinile sale vor fi vândute oficial și în România

Autor: Ionuț Vîlciu 17 feb. 2024 Știri auto

Producătorul auto chinez își extinde aria de activitate, astfel că, până la finalul acestui an, Lynk & co va fi prezent în 19 țări europene, printre care și România.

Lynk & co este un brand auto destul de tânăr, fiind deținut de Geely și Volvo. Dacă nu auziseți încă de acest brand, nu este o problemă, deoarece mașinile lor sunt vândute, deocamdată, doar oe 9 piețe din Europa. Acestea sunt Suedia, Olanda, Belgia, Germania, Spania, Franța și Italia.

Lucrurile urmează să se schimbe, deoarece producătorul chinez anunță că se extinde și, până la sfârșitul acestui an, Lynk & co va fi prezent în 19 țări din Europa, printre care se numără și România. Pentru a-și îndeplini planurile de extindere pe mai multe piețe, compania a încheiat un parteneriat cu cei de la SEEAG.

Mașinile Lynk & Co vor fi vândute oficial și în România

Așa cum spuneam, până la finalul anului curent, compania vrea să fie prezentă pe 19 piețe europene. Pentru început, va exista câte o reprezentanță în Grecia și România, iar mai apoi vor urma Slovenia, Croația, Bulgaria, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Muntenegru, Macedonia de Nord, Kosovo, Albania și Moldova.

„Odată cu această lansare strategică, ne vom extinde amprenta pe piața europeană, ne vom consolida marca ca furnizor major de mobilitate flexibilă și, desigur, vom livra mașini grozave. SEEAG este un jucător de renume în industrie, cu o infrastructură și operațiuni puternice – un partener ideal atunci când ne aventurăm în aceste noi teritorii”, a declarat Nicolas Lopez Appelgren, CEO Lynk & Co.

Brandul chinez vinde în Europa SUV-ul Lynk & co 01, model echipat cu propulsor de tip plug-in hybrid ce oferă o autonomie de 75 de kilometri în modul pur electric. Mașina atinge 100 de km/h în 8 secunde și a fost notată cu 5 stele la testele de siguranță efectuate de Euro NCAP.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lynk & Co


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide